BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus bankaları neden altına hücum ediyorlar----

Rus bankaları neden altına hücum ediyorlar

Rus bankaları neden altına hücum ediyorlar
02 Şubat 2018 - 08:50 www.finansgundem.com

Rusya devlet bankaları 2017'de 205,1 ton altın alımı gerçekleştirdi. 2016'da bu miktar 196 ton idi. 2017'de satın alınan altın miktarı Rusya'da çıkarılan altının yüzde 67'sine karşılık geliyor.

Merkez Bankası dışında en çok altın satın alan bankalar VTB, Sberbank ve Gazprombank. Özel bankalar altını müşterilerine satmak için alırken Merkez Bankası altın rezervini korumak için işlem gerçekleştiriyor.

Bankaların neden bu kadar çok altın aldığı sorusuna sektörel bir uzman "Artan küresel borç, enflasyon riski, Rusya ve Çin'in gerçekleştirdiği alımlar, kripto para piyasasındaki sorunlar altına olan talebi arttırıyor," cevabını veriyor. Dünya finans siteminin ve bu sistemin merkezinde yer alan doların geleceğine dair belirsizlikler Rusya'yı altın almaya itiyor. Buna yaptırımların getirdiği belirsizlikleri de ilave etmek gerek.

Uzmanlar altının ons fiyatının psikolojik sınır olan 1360 doların üzerinde tutunması durumunda 1500-1520 dolarlara kadar çıkabileceği görüşünde.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)