BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRubledeki kayıplar kontrol edilecek mi?----

Rubledeki kayıplar kontrol edilecek mi?

Rubledeki kayıplar kontrol edilecek mi?
04 Mart 2014 - 11:51 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, dünkü sert düşüşün ardından Rusya'nın rubledeki kayıpları kontrol altına alacağını öngördü

Rus politika yapıcıların, Rusya Merkez Bankası'nın faiz artırması ve döviz piyasasında milyarlarca dolar satmasının ardından rubledeki volatiliteyi azaltma vaadinde bulunmaları üzerine Goldman Sachs Group Inc. rubledeki kayıpların konrol altına alınacağını tahmin ediyor.

INF Groep NV'nin dün döviz piyasasında 12 milyar dolar sattığını tahmin ettiği Rusya Merkez Bankası (Bank Rossii), dalgalanlamaları hafifletme imkanı tanıyacak günlük olarak ruble müdahale parametrelerini başlatacacağını söyledi. Goldman Sachs analistleri, Rusya Merkez Bankası'nın "ihtiyari müdahaleler" yapmasına izin verecek bir politikadan yana olmasından önce müşterileri için kaleme aldığı notta, farklı bir yol izleneceğini öngördü ve rekor düşüğe gerilemesinin ardından rubledeki aşağı yönlü hareketin sınırlı olduğunu tahmin etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün Kırım Özerk Bölgesi'ni işgal etmesinin ardından yatırımcıların Rus varlıkları talebinin sert düşüş kaydetmesinin ardından merkez bankaları rubleyi destekleme çabalarını artırdı. Ruble dün 29 ayın ve dünyanın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından bugün Putin'in askeri tatbikatı sonlandırmasının ardından değerlendi. Rusya Merkez Bankası'nın dün politika faizini yüzde 1.50 artırmasının ardından tahvil faizleri yükseldi.

Rublenin daha da fazla düşüş kaydedebileceğini, ancak dolara karşı 38-39'a yakın seviyelerde Rusya Merkez Bankası'nın koridoru değiştirmeyi bırakarak, ruble için taban açıklayabileceğini öngören Moskova'daki Renaissance Capital Holdings Ltd.'un ekonomistlerinden Oleg Kouzmin, "Bu zamana kadar çok kaydadeğer bir devalüasyon oldu ve Rusya'nın rubleyi korumak için çok fazla rezervi var" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)