BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuble için yüksek oynaklık uyarısı----

Ruble için yüksek oynaklık uyarısı

Ruble için yüksek oynaklık uyarısı
07 Mayıs 2023 - 17:33 www.finansgundem.com

Rus ekonomist Grigoriev, Rusya'nın içerisinde bulunduğu ekonomik ve politik durumların rublenin değerinde çok fazla oynaklık yaratabileceğini açıkladı.

Rus ekonomist Vladimir Grigoriev, yakın gelecekte birçok ekonomik veya politik durumdan etkilenen rublenin değerinde oynaklığın çok yüksek olacağına inanıyor.

Haber portalı Lenta ru’ya konuşan uzman, son günlerde rublenin dolar ve Euro karşısında değer kazandığını hatırlatırken, dolar kurunun 74-77 ruble aralığında kalmasının beklendiğini, ancak bu aralıkta kalıp kalmayacağının bir dizi faktöre ve öncelikle siyasete bağlı olduğunu vurguladı.

Rublenin güçlenmesinin nedenlerini sıralayan uzman, dolardaki zayıflamanın petrol fiyatlarındaki düşüşten ciddi şekilde etkilendiğini kaydederek, “İhracatın azalması ve ithalatın artması da dolardaki düşüşe destek oldu. Yetkililere ve gelen verilere göre, bütçe gelirlerindeki düşüşün dip noktası aşılmış gibi görünüyor. Bu rublenin güçlendiğinin göstergelerinden biri” diye konuştu.

Ekonomist ayrıca petrol ve gaz ihracatından elde edilen bütçe gelirini hesaplamak için yeni bir formül uygulayan hükümetin döviz kazançlarının arttırılmasını sağladığına da dikkat çekerken, bununla birlikte rubledeki oynaklık aralığının artık çok geniş olduğunun altını çizdi.

Dolar kurunun 76-80 ruble aralığında dalgalanabileceği konusunda uyaran Grigoriev, ruble kuruna olumlu etki eden eğilimlere rağmen, istikrarının değişeceğini söylerken, “Şimdiye kadar olumlu eğilimler daha üstün gelemekte. Böyle devam ederse dolar kurunun 75-77 ruble aralığında bir yerde olacağı muhtemel.Ancak jeopolitik durumla birlikte eğilimler değişirse nisan ayının ikinci yarısındaki 82 ruble seviyelerine geri dönebilir” ifadelerini kullandı.(Gazetemru)

Rusya'da dolaşımdaki nakit hacmi 17 trilyon rubleyi aştı

 

Ruslar dijital rubleye hazır mı?

 

Rusya'dan dijital ruble adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)