BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRosbank, dolar ve euro cinsinden operasyonları askıya aldı----

Rosbank, dolar ve euro cinsinden operasyonları askıya aldı

Rosbank, dolar ve euro cinsinden operasyonları askıya aldı
17 Aralık 2022 - 18:01 www.finansgundem.com

ABD'nin Rus oligark Potanin'e ait Rosbank'a yaptırım uygulaması üzerine, banka Euro ve dolar cinsinden işlemlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

Rusya’da faaliyet gösteren kredi kuruluşu Rosbank, bir gün önce ABD yaptırımları altına girdikten sonra dolar, Euro ve dirhem cinsinden işlemlerini geçici olarak durdurduğunu bildirdi.

Bankanın resmi Telegram kanalında yer alan açıklamada, kredi kurumunun müşteri fonlarını güvence altına almak için bu tür önlemleri almak zorunda olduğu vurgulanırken, açıklamada, “Mevcut durum nedeniyle müşteri fonlarının yabancı muhabir bankalar tarafından bloke edilmemesini sağlamak için ABD doları, Euro ve dirhem cinsinden gerçekleştirdiğimiz tüm döviz işlemlerini askıya aldık” ifadelerine yer verildi.

ABD’den Rus oligark Potanin ve Rosbanka yaptırım

Bir gün önce ABD yönetimi, Rusya’nın en zengin adamlarından biri olan Vladimir Potanin ile Rus ticaret bankası Rosbanka yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Vladimir Potanin ile Potanin’in bu yılın başlarında satın aldığı Rusya merkezli ticari bir banka olan Rosbank’ın yaptırım listesine eklendiği bildirildi.

Kasım ayında Rus iş adamının sahibi olduğu Interros, Rosbank’ın yüzde 47,5 hissesini Potanin’e yakın bir hayır kurumuna devretmiş, Potanin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kararın bankayı yaptırım risklerinden korumak amacıyla alındığını söylemişti.

(Gazetemru)

Putin'in 'yenilmez' dediği Avgangard muharebe düzenine geçti

Moskova beyaza büründü

Rusya: Yeni yaptırımlar AB’nin sorunlarını artıracak

Avrupa, Rus turistleri kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)