BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa, Rus turistleri kaybetti----

Avrupa, Rus turistleri kaybetti

Avrupa, Rus turistleri kaybetti
17 Aralık 2022 - 12:02 www.finansgundem.com

Rus turistlerin yokluğu nedeniyle Avrupa ülkelerinin kaybı belirlendi. Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın Rusya’dan gelen turist sayısındaki keskin düşüş nedeniyle şimdiden birer milyar euro kaybetti.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Yury Barzıkin, Rus turistlere kapılarını kapatan Avrupa ülkelerinin turizm gelirlerindeki kaybı açıkladı.

Gazetetemru'da yer alan habere göre Barzıkin, Ruslar için Avrupa’nın popüler destinasyonları olan Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın Rusya’dan gelen turist sayısındaki keskin düşüş nedeniyle şimdiden birer milyar euro kaybettiğini belirtirken, “Ülkelerin kendilerine göre yaz sonu için öngörülen rakam bir milyar euro, Örneğin Yunanistan’da Rusların harcamaları bin ila bin 350 euro iken ortalama 850 bin Rus turistin ziyaret ettiği ülkenin gelir kaybı çok yüksek rakamlara ulaşıyor” dedi.

Barzıkin, turist akışının kısmen yeniden dağılabildiğini ve yaklaşık yüzde 30’unun diğer ülkelere kaydığını vurgularken, Rus tatilcilerin yüzde 20’sinin ise yurtiçi destinasyonlara yöneldiğini söyledi.

Kasım ayı sonunda Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus tur operatörlerinin Avrupa’ya yılbaşı tur satışlarında düşüş kaydettiğini belirtirken, paylarının yüzde 10’u geçmediğini ve talebin 2019 öncesine kıyasla 10 kat azaldığını aktarmıştı.

AB, Rusya'ya yeni yaptırımları onayladı

 

AB ülkeleri anlaştı: 3 Rus bankasına yaptırım

 

Yabancıların konut alımında son durum: Rus akınında yeni rekor!

 

ABD'den Rus iş adamına yaptırım

 

300 bine yakın Rus vatandaşı Kazakistan'da kalmaya devam ediyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sabahat17 Aralık 2022 21:25

    Avrupa medenidir uygardır yobazlardan cehaletten din ticaretinden uzaktır cagdaştır çapulculara ihtiyacı yok yalan haber su akar insanlık yolunu bulur