BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRonaldo'ya kripto borsası tanıtımı nedeniyle dava açıldı----

Ronaldo'ya kripto borsası tanıtımı nedeniyle dava açıldı

Ronaldo'ya kripto borsası tanıtımı nedeniyle dava açıldı
29 Kasım 2023 - 12:15 www.finansgundem.com

Yatırımcılar Cristiano Ronaldo'nun Binance tanıtımı yüzünden zarar ettikleri iddia ederek, başarılı futbolcuya dava açtı.

Dünyanın gelmiş geçmiş en futbolcuları arasında gösterilen 38 yaşındaki Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, kripto borsası Binance'in tanıtım videosu sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Ronaldo'ya Binance'i tanıtmasından zarar gördüklerini öne süren kişiler tarafından toplu dava açıldı. 

Florida Bölge Mahkemesi'ne 27 Kasım tarihinde yapılan başvuruda, Ronaldo'nun "Binance ile koordineli çalışarak kayıtsız menkul kıymetlerin satışını teşvik ettiği, buna yardımcı olduğu ve/veya aktif olarak katıldığı" öne sürüldü.

Binance, borsayla ilişkili en az üç NFT koleksiyonunun tanıtımını yapmak amacıyla 2022'nin ikinci yarısında Ronaldo'yla uzun sürecek bir ortaklığa imza atmıştı.  

Cointelegraph'ın haberine göre, Ronaldo'nun NFT'lerine katılan kullanıcıların, BNB ve kripto getiri programları da dahil olmak üzere kayıtsız menkul kıymetler olduğu iddia edilen varlıklara yatırım yapmak amacıyla Binance'i kullanma olasılıklarının daha yüksek olduğu iddia edildi. 

“Ronaldo'nun tanıtımları milyonlarca takipçisini, hayranını ve destekçisini Binance platformuna yatırım yapmaya teşvik ederek Binance'in kayıtsız menkul kıymet satışına yardımcı oldu.”

Ronaldo'nun sosyal medyada 850 milyon takipçisi olması nedeniyle Binance'in artan popülaritesinde önemli bir rol oynadığı belirtildi. Ronaldo'nun NFT satışlarının, borsanın tanıtımında "inanılmaz derecede başarılı" olduğu ve ilk satışı takip eden hafta "Binance" aramalarında yüzde 500 artış olduğu iddia edildi.

Ronaldo'nun "yatırım deneyimi ve dışarıdan danışmanlar edinmek için geniş kaynakları" olması nedeniyle "Binance'in kayıtsız kripto menkul kıymetler sattığını" bildiği veya bilmesi gerektiği vurgulandı. 

Ünlüleri, kripto para birimi tanıtımlarından elde edilen kazançların beyan edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kılavuzuna atıfta bulunuldu ve Ronaldo’nun herhangi bir beyanda bulunmadığı belirtildi.

Davacılar Michael Sizemore, Mikey Vongdara ve Gordon Lewis zararlarının karşılanması amacıyla tazminat talebinde bulundu. 

CZ  suçlamaları kabul etmişti

Binance ve kurucusu Changpeng "CZ" Zhao, kara para aklama ve kayıt dışı para aktarma suçlamalarını kabul ederek Amerika Birleşik Devletleri'ne 4,3 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.  

Zhao CEO'luk görevinden istifa etti ve 18 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Binance, beş yıla kadar Adalet Bakanlığı ve Hazine tarafından denetlenmeyi de kabul etti. 

SEC, Binance'e diğer suçlamaların yanı sıra kayıtsız menkul kıymetler sattığı iddiasıyla da dava açarak Binance'in müşteri fonlarını zimmetine geçirip geçirmediğini de araştırdığını bildirdi. 

Hedge fonu şirketlerinde ‘Cristiano Ronaldo’ yarışı

 

Dünya bunu konuşuyor! Ronaldo'ya 99 kırbaç cezası

 

Ronaldo'nun 'secde' videosu olay oldu

 

Ronaldo'dan sonra Messi'de depremi unutmadı

 

Cristiano Ronaldo ile Georgina Rodriguez'in Suudi Arabistan hayatı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)