BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRomanya: Rusya'nın liman saldırıları kabul edilemez----

Romanya: Rusya'nın liman saldırıları kabul edilemez

Romanya: Rusya'nın liman saldırıları kabul edilemez
03 Ağustos 2023 - 00:29 www.finansgundem.com

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Lohannis, Rusya'nın saldırılarının gıda güvenliğine zarar verdiğini açıkladı. Lohannis, saldırıların savaş suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis, Rusya'nın Tuna Nehri üzerindeki limanlara yönelik saldırılarının "savaş suçu" olduğunu söyledi.

Politico haber sitesine göre, Iohannis sosyal medya hesabından, Rusya'nın Tuna Nehri üzerindeki limanlara gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak bu durumun "kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

''SALDIRILARIN AMACI GIDA GÜVENLİĞİNE ZARAR VERMEK''

Saldırıları "savaş suçu" olarak nitelendiren Iohannis, tahıl depolarına yönelik söz konusu saldırıların "Ukrayna'nın gıda ürünlerini dünyadaki ihtiyaç sahiplerine nakletme kapasitesini etkilediğini" belirtti.

Ukrayna Toplulukları, Bölgeleri ve Altyapıyı Geliştirme Bakanı Aleksandr Kubrakov, Rusya'nın dün gece Tuna Nehri bağlantılı limanlara saldırdığını bildirmişti.

Saldırıya uğrayan limanların fotoğraflarını paylaşan Kubrakov, "Dün gece Rusya İran'a ait insansız hava araçlarıyla bu limanlara saldırdı. Bunlar bugün küresel gıda güvenliğinin temeli haline gelen limanlar. Ruslar depolara ve tahıl silolarına saldırdı, Afrika ülkeleri, Çin ve İsrail'in beklediği yaklaşık 40 bin ton tahıl zarar gördü" demişti.

Polonya, Rusya ile ilgili kritik yasayı onayladı

 

Raiffeisen Bank'tan yeni Rusya kararı

 

ABD: Rusya'nın tahıl anlaşmasına döneceğine dair sinyaller aldık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)