BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRogers’dan dünyaya büyük kriz uyarısı----

Rogers’dan dünyaya büyük kriz uyarısı

Rogers’dan dünyaya büyük kriz uyarısı
02 Temmuz 2018 - 15:51 www.finansgundem.com

Yatırım dünyasının ünlü ismi Jim Rogers, küresel borç krizi ve olası hasarları içirn 75 senelik hayatımda gördüğümün en sarsıcı olanı olacak…”

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, dünyayı ciddi ekonomik sorunların beklediğini söyledi.

Rogers, Güney Kore’de yaptığı açıklamada dünyanın büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirtirken ABD Başkanı Donald Trump'u da ‘ticaret savaşları’ konusunda eleştirdi. ‘Yatırım gurusu’, Çin ile ABD arasında geçen ticaret savaşının kimseye yararı olmadığını dile getirdi.

“2008'den beri, borç her yerde çok fazla arttı. Herkes kemer sıkma hakkında konuştu, ama kimse bunu uygulamadı” diyen Rogers, küresel ekonomik krizden kaynaklanabilecek olası hasarlar konusunda da uyardı.

Jim Rogers sözlerine şöyle devam etti: “Nihayetinde çok ciddi bir ayı piyasasıyla ekonomi altüst hale gelecek. Bu kriz belki de 75 senelik hayatımda gördüğümün en sarsıcı olanı olacak…”

Samsung’un ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un dış dünya hakkında bilgi sahibi olduğunu da ifade eden Jim Rogers, Kuzey Kore ekonomisinin kesinlikle dışa açılacağını söyledi.

Kuzey Kore’nin disiplinli, eğitimli, düşük ücretli işçi sınıfına ve birçok doğal kaynaklara sahip olduğunu belirten Rogers,  fazla sermaye, yönetim yeteneği ve uzmanlığa sahip olan Güney Kore ile yapılacak bir ortaklığın bu ülkeyi gelecek 10 ila 20 yıl boyunca önde gelen bir ülke yapacağını dile getirdi.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR02 Temmuz 2018 23:00

    ulan arkadaş her sene çıkıyorsun kriz kriz kiriz diyorsun millet satıyor senin gibi şerefsizler alıyor bizlerde arkasından baka kalıyoruz.bu gibi şerefsizlere asla ve asla inanmayın iki ay rahatız fakat sonrası karanlık.

  • pala remzi02 Temmuz 2018 16:54

    o boynundaki ne öyle be abi..sana bi pala bıyık iyi gider o tipe..boşver piyasaları sen..twitçi manüpilatör trump kafasında yorumyapmış..

  • mehmet yılmaz02 Temmuz 2018 16:09

    borsalarda şirketleri ele geçirmek isteyen bir çakal konuşmuş.