Yazdır

Rogers’dan dünyaya büyük kriz uyarısı

Tarih: 02 Temmuz 2018 - 15:51

Yatırım dünyasının ünlü ismi Jim Rogers, küresel borç krizi ve olası hasarları içirn 75 senelik hayatımda gördüğümün en sarsıcı olanı olacak…”

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, dünyayı ciddi ekonomik sorunların beklediğini söyledi.

Rogers, Güney Kore’de yaptığı açıklamada dünyanın büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirtirken ABD Başkanı Donald Trump'u da ‘ticaret savaşları’ konusunda eleştirdi. ‘Yatırım gurusu’, Çin ile ABD arasında geçen ticaret savaşının kimseye yararı olmadığını dile getirdi.

“2008'den beri, borç her yerde çok fazla arttı. Herkes kemer sıkma hakkında konuştu, ama kimse bunu uygulamadı” diyen Rogers, küresel ekonomik krizden kaynaklanabilecek olası hasarlar konusunda da uyardı.

Jim Rogers sözlerine şöyle devam etti: “Nihayetinde çok ciddi bir ayı piyasasıyla ekonomi altüst hale gelecek. Bu kriz belki de 75 senelik hayatımda gördüğümün en sarsıcı olanı olacak…”

Samsung’un ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un dış dünya hakkında bilgi sahibi olduğunu da ifade eden Jim Rogers, Kuzey Kore ekonomisinin kesinlikle dışa açılacağını söyledi.

Kuzey Kore’nin disiplinli, eğitimli, düşük ücretli işçi sınıfına ve birçok doğal kaynaklara sahip olduğunu belirten Rogers,  fazla sermaye, yönetim yeteneği ve uzmanlığa sahip olan Güney Kore ile yapılacak bir ortaklığın bu ülkeyi gelecek 10 ila 20 yıl boyunca önde gelen bir ülke yapacağını dile getirdi.

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/rogersdan-dunyaya-buyuk-kriz-uyarisi/1321314