BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRekor rakam nasıl ödenecek?----

Rekor rakam nasıl ödenecek?

Rekor rakam nasıl ödenecek?
03 Mayıs 2013 - 17:05 www.finansgundem.com

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ihale zaferini böyle değerlendirdi

İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanı için düzenlenen ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG kazandı.
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ihale sonrası açıklamalarda bulundu.
Özdemir'in açıklamalarından satır başları;
"Dünyanın en önemli projesini sonlandırdık. İşin başından bugüne kadar ihalenin açık ve hiç bir noktada kötü bi meydan vermeden ihalemizi sonuçlandırık.. Hepimiz gördük ki Türkiye'nin en büyük projesi olan bu projeye 4 önemli grup katıldı bu 4 gruptan biz 5 ortak olarak hazırlandığımız ortak girişim grubu ihaleyi kazandı. Şu anda İstanbul'da iki havalimanı var ama yetmiyor. İnşallah 2018'in sonunda yeni İstanbul'umuzun havalimanını hizmete sunacağız. Büyük ve zor bir proje ama biz 5 ortak bunu kısa zaman ve başarı ile yapacağız. En geç 1 yıl içinde buraya kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Havalimanının ismi Türkiye Cumhuriyeti'nin yetkilileri tarafından verilecektir, biz sadece verilecek ismi taşımakla yükümlüyüz. En ekonomik şartları veren finansman modelini seçeceğiz. Finansman modellerinin kaynaklarını halledip ihale salonuna geldik, herhangi bir zorluk çekeceğimizi sanmıyorum. Bu işe yüzde 20 özsermaye şartı minimum olarak yatırmamız gerekmektedir, bütün çalışmalarımız bu yöndedir. Hepimzin bildiği gibi 22 milyon 152 milyar euro ve KDV ile 25 yıllığına ihaleyi kazandık. 10 milyar 247 milyon yatırım yapacağız. Bunu etap etap yapacağız. Bittikçe etaplar yolcu hizmetlerimizi açılacak.
REKOR RAKAM 25 YILDA ÖDENECEk
Bu rakam 25 yıla bölenecek eşit eşit olarak her taksite de KDV ilave edillecek. Bütün finansman modellerin üzerine çalıştık. Herhangi bir zorluk çekmeyeceğiz. Hem iç pazarımızı hem de dışarıya bakacağız en ekonomik finansman modelini seçeceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)