BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRehn'den döviz uyarısı----

Rehn'den döviz uyarısı

Rehn'den döviz uyarısı
11 Şubat 2013 - 08:33 www.finansgundem.com

Rehn: Döviz kurları konusunda daha güçlü bir global koordinasyon gerekiyor

Avrupa Birliği'nin üst düzey ekonomi yetkilisi döviz kurları konusunda daha güçlü bir uluslararası işbirliği gerektiğini ve bunun dünya ticaretinde arzu edilmeyen bozulmalar doğmasını önlemenin tek yolu olduğunu söyledi.
AB'nin ekonomik ve mali işlerden sorumlu komiseri, Olli Rehn, euroda yaşanacak bir yükselişin Güney Avrupa ülkeleri açısından çok zararlı olabileceğini dile getirdi. Avusturya'nın Profil dergisine konuşan Rehn bu durumun söz konusun ülkelerin ihracatını yaralayacağını dile getirdi.
Bu açıklamalar Japonya Merkez Bankası ve diğer merkez bankalarının agresif para politikaları euronun 2012 ortalarından itibaren yükselişe geçmesi ve Şubat ayının başlarında 1.37 dolar seviyesine ulaşmasının ardından geldi. Güçlenen euro, euro bölgesinin ürünlerini daha pahalı
hale getirdi ve ihracatı zorlaştırma potansiyeli taşıyor.
Olli Rehn konuya ilişkin açklamasında "Rekabetçi bir devalüasyon riskinin farkındayım. Dünya ticareti üzerindeki negatif etkilerin önüne geçebilmek için global döviz kuru sistemini reforme etmeliyiz" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)