BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRBS kötü kredilerinden kurtulacak----

RBS kötü kredilerinden kurtulacak

RBS kötü kredilerinden kurtulacak
04 Kasım 2013 - 08:36 www.finansgundem.com

Royal Bank of Scotland, kötü kredilerini kendi içinde aktaracağı yeni bir banka oluşturacağını söyledi

İngiliz Royal Bank of Scotland, 38 milyar sterlinlik kötü kredilerini kendi içinde aktaracağı yeni bir banka oluşturacağını açıkladı.
Bu kararın alınmasında İngiltere Maliye Bakanı George Osborne'un RBS'in tamamen dağılması yerine böyle bir oluşumu tercih ettiğini açıklaması önemli rol oynadı.
RBS'in kötü banka varlıklarının 14.8 milyar sterlinlik bölümü ana birimlerden oluşurken geriye kalan 23.5 milyar sterlinlik kısmı ise operasyonda kullanılmayan varlık sınıfında yer alıyor.
RBS’in CEO'su Ross McEwan, "Yüksek riskli varlıklarla başa çıkmak üzere hazırladığımız yeni strateji ışığında, 2013 yılının 4'üncü çeyreğinde bozukluklarda önemli bir artış bekliyoruz" dedi.
Öte yandan RBS'in 3. çeyrekte net zararı 828 milyon sterlin olarak gerçekleşti. Bankanın bir önceki çeyrekteki zararı 1.4 milyar sterlindi.
RBS'in vergi öncesi zararı 634 milyon sterlin olarak gerçekleşirken, çekirdek faaliyet karı ise 1.28 milyar sterlin oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)