BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRBC'den faiz artışı yorumu----

RBC'den faiz artışı yorumu

RBC'den faiz artışı yorumu
29 Şubat 2016 - 19:56 www.finansgundem.com

RBC Capital Markets'e göre Fed gelecek toplantıda faiz artırmazsa sözle yönlendirmesini hiçe saymış olacak

RBC Capital Markets'in şef ABD ekonomisti Tom Porcelli konuya dair yaptığı değerlendirmede "Mart ayında Fed'in herhangi bir adım atmaması (baz senaryomuz) para politikası kararlarının verilere bağlı olduğuna dair piyasalarla kurduğu iletişim çabasını boşa çıkaracak" ifadesini kullandı. 

Porcelli'ye göre Ocak'ta çekirdek PCE Endeksinin %1.7 ile beklentiyi aşması yeni bir faiz artırımının yerinde olduğunu gösteriyor. Porcelli, tam istihdam ve fiyat istikrarı hedefine doğru devam eden ilerlemeye rağmen Fed yetkililerinden gelen güvercin tondaki açıklamalara dikkat çekerek Fed'in piyasalara Mart ayının masadan kalktığına dair sinyal verdiğini belirtti. 

Porcelli, "Mart'ta faiz artışı olmaması para politikasının ABD ekonomisinin gerçeklerinden ziyade daha çok emtia fiyatlarındaki çöküş ve geniş küresel düşüş kaynaklı risklere bağlı kalacağını teyit eder" ifadesini kullandı.

Fed yetkilileri gelecekteki para politikası adımlarına dair uzun zamandır 'verilere bağlı' olarak hareket edeceklerini belirtiyor.  Fed fon vadeli kontratlarına göre Faiz artırım ihtimali yaklaşık %10 civarında.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)