BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRabobank'tan flaş Euro-TL tahmini----

Rabobank'tan flaş Euro-TL tahmini

Rabobank'tan flaş Euro-TL tahmini
30 Ocak 2018 - 15:50 www.finansgundem.com

Rabobank FX stratejisti Matys, Salı günü yazdığı raporda, Rabobank'ın euro/tl kurunun bu yıl içerisinde 5.00 seviyesini aşarak tüm zamanların rekorunu tazeleyebileceği yönündeki öngörüsünün sürdüğünü belirtti

Rabobank gelişen piyasa Döviz stratejisti Piotr Matys tarafından Salı günü yazılan rapora göre, banka, euronun bölge ekonomisindeki geniş çaplı toparlanmadan bulduğu destek ve Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasındaki kademeli normalleşme görünümüyle birlikte Euro/TL kurunun bu yıl içerisinde 5.00'ı aşarak tüm zamanların rekorunu tazeleyeceği yönündeki öngörüsünü sürdürüyor.

Aynı rapora göre, ABD ve Türkiye arasında halihazırda var olan gerilim ile birlikte artacak jeopolitik risklerin, Euro/TL üzerinde yukarı yönlü bir baskı yapabileceği öngörülüyor. Banka, Euro/TL 'ye ilişkin bu senaryonun gerçekleşmesi durumunun, TCMB'yi faiz artışına gitmeyi ciddi bir şekilde düşünmeye iteceği görüşünde.

Rabobank, ayrıca, TCMB'nin bu yıl geç likidite penceresi faizini bu yıl görece ılımlı ve kümülatif bir şekilde 100 baz puan artırmasını bekliyor. Liraya ilişkin görünümün gözle görülür şekilde iyileşmesi durumunda ise TL'nin hem euro hem dolar karşısında sürdürülebilir bir şekilde toparlanacağına ilişkin işaretler gözlemleniyor. Bu durumda, Rabobank'ın Türkiye para politikasına ilişkin şahinvari görüşü de aynı doğrultuda azalacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)