BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkQNB Finansbank yetenek kazanımı programlarıyla 9 ödülün sahibi oldu----

QNB Finansbank yetenek kazanımı programlarıyla 9 ödülün sahibi oldu

QNB Finansbank yetenek kazanımı programlarıyla 9 ödülün sahibi oldu
28 Ağustos 2020 - 10:25 www.finansgundem.com

QNB Finansbank, iş dünyasının en prestijli ödül programlarından biri olan 2020 Stevie Awards for Great Employers’ta beş; Brandon Hall Groups tarafından düzenlenen Mükemmellik Ödülleri’nde ise dört ödülün sahibi oldu.

‘The Stevie Awards for Great Employers' programında ödüle layık görülen QNB Finansbank İnsan Kaynakları birimi; En İyi Genç İstihdam Stratejisi Kategorisinde ve En Yenilikçi Yetenek Kazanma Programı kategorisinde altın, İşe Alımda Başarı Kategorisinde gümüş, En İyi Yetenek Kazanımı Kategorisinde ve Yılın İşe Alım ve Yetenek Kazanımı Ekibi kategorisinde bronz olmak üzere toplam beş Stevie’nin sahibi oldu.

Yine, dünyanın dört bir yanından en iyi yönetim süreçleri ve sistemlerini uygulayan en iyi şirketlerin belirlendiği Brandon Hall Groups tarafından düzenlenen Mükemmellik Ödülleri’nde de QNB Finansbank Yetenek Kazanımı Programlarıyla; En İyi Yenilikçi Yetenek Kazanma Programı ve En İyi Yenilikçi Yetenek Yönetimi Programı kategorilerinde altın, Yüksek Potansiyel Gelişiminde En İyi İlerleme kategorisinde gümüş ve En İyi Kaynak Bulma, Değerlendirme Stratejisi kategorisinde bronz olmak üzere toplam dört ödülün sahibi oldu.

Ödüllerle ilgili açıklamada bulunan QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar şunları söyledi: “QNB Finansbank olarak, müşterilerimize benzersiz bir bankacılık deneyimi sunmanın yanı sıra güçlü ve kurumuna bağlı bir insan kaynağını da yaratmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. İnsan Kaynakları ekibi olarak, bu iki önceliğimizde hedeflerimize ulaşmak için yaptığımız yenilikçi çalışmalar konusunda takdir edilmekten büyük bir heyecan duyuyoruz. Ekiplerimizin sıkı çalışmasının bu olağanüstü ödüllerle onurlandırıldığını görmek mutluluk verici.”

QNB Finansbank’ın ödüle layık görülen İK yetenek kazanımı programları içerisinden aşağıdaki programlar bulunuyor;

Finans Up
2010 yılında kurulan, En Gözde Şirketler Araştırması’nda üniversite öğrencileri tarafından En Bilinen Kariyer Etkinliği seçilen ve 2013’de Global Business Excellence ödülünü Türkiye’ye ilk getiren uygulama olan Finans Up’ın en önemli özelliği, Alumni mantığında hayata geçirilen Up Society süreci ile öğrencilere ve profesyonel iş hayatına atılan Finans Up’lılara hem iş hem de sosyal hayatlarıyla ilgili pek çok konuyu danışma imkânı sağlaması. Finans Up, iş hayatı öncesinde öğrencilerin kendilerini tanıdıkları ve gelişimlerine yatırım yaptıkları bir programdan çok öte, QNB Finansbank çalışanları ile tüm Finans Up üyelerinin ortak bir kültür çerçevesinde geniş bir iletişim ağının temellerinin atıldığı bir kariyer kulübü. Bu kapsamda hangi kurumda çalıştıklarından bağımsız olarak, geleceğin liderleri Finans Up yaklaşımı ve değerleri çerçevesinde gelişiyor.

Finans Audit Pro
2015’te hayata geçirilen Finans Audit Pro Kariyer Yolculuğu programında; hem öğrencilerin denetim alanında kendisini tanıması hem de kendini tanırken bankanın davranış ve değerlerine ne kadar uyumlu olduğunu keşfetmesi hedefleniyor. Bu programla üniversite öğrencileri; kendilerini tanıma, denetimi farklı açılardan deneyimleme, İnsan Kaynakları ve denetim alanında kariyerine devam eden profesyonellerden kariyer gelişimi ile ilgili destek alma imkanı buluyor. Her yıl sürece dahil olan öğrenciler hem kendilerine yatırım yapıyor hem de kendisi gibi bu sürece ilgisi olan adaylarla bir araya gelerek aynı hedefte farklı bakış açılarını gözlemleme fırsatı buluyor. Eş zamanlı olarak içinde bulunduğu kurum kültürüne de uygun bir profil olup olmadığını anlama şansı yakalıyor.

Career
2012 yılından bu yana Career ile üniversite öğrencilerine hem bankacılık sektörünü tanıtmak hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla öğrencilerle kampüste bir araya geliniyor. “Bir Hayal-t Kur” sloganı ile devam eden Career ile QNB Finansbank İnsan Kaynakları yöneticileri ve Dreamstalk firması ziyaret edilen üniversitelerde gençlerin hayallerini dinliyor. Onlara kendilerini ifade edebilecekleri bir platform yaratarak farkındalık kazanmaları hedefleniyor. Bu farkındalık kendilerine yönelik olabileceği gibi, dinleyenler için de geçerli oluyor.

Finans 101 Şube & Finans Pro Genel Müdürlük Staj Programları
Staj programının, öğrencilerin iş hayatını, sektörü, yapılan işi daha yakından tanımaları ve farklı eğitimlerle kendilerini donatmaları şeklinde ilerleyen bir süreç olmasının gerekliliğinden yola çıkılarak QNB Finansbank’ta öğrencilerin beklentilerine göre farklılaştırılmış bir staj programı bulunuyor. Bu kapsamda tüm stajyerler, programın her aşamasında kendilerine özel atanan staj danışmanlarından destek alıyor; kapsamlı eğitimlerle, işi deneyimlemelerini sağlayan programla kişisel ve mesleki gelişimlerine yatırım yapıyorlar. Bunu yaparken, QNB Finansbank’ın kurum kültürünü ve kariyer imkanlarını daha yakından tanıyorlar.

MT Programı
İlan ile başvuru alınmayan bu programda adaylarla uzun soluklu bir iletişim kurulacak, bankacılığı tanımasını sağlayacak program ve organizasyonlar ile aday kaynağı yaratılıyor. Banka, bu anlamda 2010 yılında kurulan Finans Up Kariyer Kulübü ile öğrencilerin iş hayatı öncesinde kendilerini ve bankacılığı tanıyacakları, dönem içine yayılan mesleki eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, eğlenceli aktiviteler, yönetici sohbetleri ve network imkânları ile üyelerin kariyerleri boyunca yanlarında yeralıyor. Bu şekilde potansiyel MT kaynağı da oluşturuluyor.

Merkez'in resmi rezerv varlıkları arttı

ABD ekonomisinde “çift diplilik” hala mümkün

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)