BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkQNB Finansbank Dijital Köprü, karbon ayak izi hesaplama çözümü ile KOBİ'lerin yanında----

QNB Finansbank Dijital Köprü, karbon ayak izi hesaplama çözümü ile KOBİ'lerin yanında

QNB Finansbank Dijital Köprü, karbon ayak izi hesaplama çözümü ile KOBİ'lerin yanında
11 Mart 2024 - 12:02 www.finansgundem.com

KOBİ’lerin hem finansal ihtiyaçlarını hem de firmalarının dijitalleşme süreçlerini kolayca yönettiği QNB Finansbank Dijital Köprü, firmaların karbon ayak izlerini hesaplayabilecekleri ilk sürdürülebilirlik çözümü için Captanomy ile iş birliği yaptı.

QNB Finansbank, müşterilerine sunduğu Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik odaklı mevduat ürünü olan “Yeşil / Sürdürülebilir Mevduat” ürününden sonra, sürdürülebilir bir gelecek için yürüttüğü çalışmalarına Dünyayla1 olma vizyonu kapsamında devam ediyor. Ekoloji ve çevre, toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilir finansman kaynakları, yeşil dönüşüm, eğitimde fırsat eşitliği, iklim değişikliği ve su güvenliği gibi pek çok farklı konuda odak çalışmalar yürüten banka, KOBİ’ler için de sürdürülebilir adımlar atarak ekosisteme hem finansal katkı sunmak hem de yeşil yatırımların hayata geçmesine destek olmak amacıyla harekete geçti. 

KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerinde öncü rol üstlenen QNB Finansbank Dijital Köprü, işletmelerin sürdürülebilirlik yolculuklarında destek olmak amacıyla Dünyayla1 vizyonunu platformuna taşıdı ve ilk sürdürülebilirlik çözümü olan Karbon Ayak İzi Hesaplama Çözümü Captanomy’yi bünyesine dahil etti. Captanomy ile firmalar, karbon ayak izini ölçebilir ve detaylı raporlara erişebilirler. Avrupa Birliği’ne ihracat yapan firmalar bu raporlarla “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” gerekliliklerine uyum sağlayarak satışlarına devam edebilirler. Captanomy ile karbon ayak izini ölçen firmalar aynı zamanda, ulusal ve uluslararası sürdürülebilirlik mevzuatları kapsamında uygulanması beklenen yeni düzenlemeler için de rekabet avantajı elde edebilecekler.

QNB Finansbank Grup Tüzel Dijital Bankacılık Başkanı ve QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım Captanomy çözümü ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“QNB Finansbank Dijital Köprü olarak 2019’dan bu yana KOBİ’lerin hem dijitalleşme süreçlerinde hem de büyüme yolculuklarında hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Bununla da kalmıyor, firmaların yönetimsel ve finansal alanlardaki ihtiyaçlarını gözlemleyerek onların ihtiyacına uygun çözümleri en doğru iş ortakları ile anlaşarak Dijital Köprü’nün bünyesine katmaya da devam ediyoruz. Bünyemize son kattığımız çözüm olan Captanomy ile de firmaların sürdürülebilirlik vizyonunu iş akışlarına dahil etmelerini ve özellikle gelecek yasal zorunluluklar için gerekli olan belge ve raporlamalarını indirimli bir şekilde edinmesini sağlıyoruz. Bu çözümü kullanan firmaların hem sürdürülebilirlik farkındalığının artmasını hem de uluslararası ticarette rekabet gücünü artırmalarını hedefliyoruz. 

Firmalara sağladığımız tüm bu dijital çözümlere ek olarak yakın zamanda hayata geçirdiğimiz farklı finansal çözümlerle, sürdürülebilir bir geleceğin anahtarını finans dünyasında da müşterilerimize sunuyoruz. QNB Finansbank olarak KOBİ’lere yeşil dönüşümü sadece finanse eden değil aynı zamanda teşvik de eden bir konumda yer almayı tercih ediyoruz. Bu amaçla sürdürülebilirlik anlamında önemli bir fırsat olan “Yeşil Dönüşüm Kredi Programını” ilk olarak bankamızın hayata geçirdiğini belirtmek isterim. Bu programla, iklim krizinin çevresel etkilerini ve ana hedefimiz olan karbon ayak izini azaltmayı hedefliyoruz. Üstelik müşterilerimizin çevresel performanslarını kredi vadesi boyunca da takip ediyor ve bu sürede karbon ayak izini azaltan firmalara faiz indirimi sağlıyoruz. Hem bankamız hem de Dijital Köprü olarak firmaların ihtiyaçlarını anlayarak onlar için en uygun çözümleri üretmeye, bunu yaparken de Dünyayla1 olma vizyonumuzla ilerlemeye devam edeceğiz.”

 5 farklı kategoriden 20’den fazla dijital çözümle KOBİ’lerin Türkiye’deki ilk Süper App’i olan Dijital Köprü bu yıl sürdürülebilirlik kategorisine de yeni çözümler eklemeye devam edecek.

QNB Finansbank Dijital Köprü’nün Karbon Ayak İzi Hesaplama Çözümü ve diğer çözümleri hakkında daha fazla bilgi için https://www.qnbfinansbank.com/dijitalkopru/dijital-cozumlerimiz/captanomy

QNB Finansbank sürdürülebilirlik vizyonu Dünyayla1 hakkında daha fazla bilgi için: https://www.qnbfinansbank.com/surdurulebilirlik 

QNB Finansbank’a Stevie MENA’dan 4 yeni ödül

 

QNB Finansbank, Türkiye ekonomisine desteğini sürdürdü

 

QNB Finansbank Dijital Köprü KOBİ’leri desteklemeye devam ediyor

 

QNB Finansbank, ‘Ödeme İste’ özelliğini hayata geçirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)