BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkQNB Finansbank CDP notunu liderlik seviyesine taşıdı----

QNB Finansbank CDP notunu liderlik seviyesine taşıdı

QNB Finansbank CDP notunu liderlik seviyesine taşıdı
08 Şubat 2024 - 10:15 www.finansgundem.com

QNB Finansbank, Karbon Saydamlık Projesi 2023 İklim Değişikliği Programı'nda göstermiş olduğu üstün performansla, raporlama yapan 23.202 şirket içinde Global A List’e giren 346 şirket arasında yer aldı.

Sürdürülebilir bankacılık faaliyetleri konusunda öncü olmayı ilke edinen ve bu kapsamda tüm çalışmalarını “Dünyayla1” vizyonu altında birleştirerek güçlü ve kapsayıcı bir temele oturtan QNB Finansbank, iklim değişikliği ile mücadele ve su güvenliği konularındaki üstün performansı ile sadece finansal etkinliğe odaklanan bir kurum olmakla kalmayıp aynı zamanda bankacılık anlayışına çevresel ve sosyal faktörleri entegre ederek sürdürülebilir bir yaklaşıma sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, Banka’nın sürdürülebilirlik perspektifini vurgulayarak, kapsamlı bakış açısıyla iç operasyonlardan müşterilere sunulan ürün ve hizmetlere kadar tüm değer zinciri boyunca iklim değişikliğiyle mücadele ve düşük karbon ekonomisine geçiş konusuna öncelik verdiklerini ifade etti. Tan şu bilgileri verdi: “23 binden fazla şirketin dahil olduğu ve uluslararası çapta en saygın çevre endekslerinden biri olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) platformunda İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programlarındaki başarımızla, sürdürülebilir bankacılık performansımızı tüm paydaşlarımıza sunduk. İklim Değişikliği Programı’nda globalde 346 şirketin yer aldığı Global A Liste’sinde yer almak bizim için mutluluk ve gurur verici bir sonuç oldu.

QNB Finansbank olarak sürdürülebilir bankacılığın bir seçenek değil, finans sektörünün geleceği olduğuna inanıyoruz ve bu bilinçle yol haritamızı şekillendiriyoruz. Daha adil ve yaşanabilir bir gelecek için  yarattığımız “Dünyayla1” vizyonu ile sürdürülebilirlik çalışmalarımızı bir adım daha ileri taşıdık. “Dünyayla1” olduğumuz dönüşüm yolculuğumuzda çevresel ve toplumsal zorluklarla karşı karşıya kaldığımız bir dünyada, doğayı korumayı, eşit hak ve özgürlükleri savunmayı, çocukların geleceğinin sözcüsü olmayı hedefledik.  

CDP'nin değerlendirmelerindeki bu yüksek notlar, bankanın iklim kriziyle mücadeledeki kararlılığının ve bu alandaki hedeflerinin net bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Kurumumuzun bu kapsamda yürüttüğü tüm faaliyetleri şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıyoruz. Tüm birimlerimizin uyumlu bir biçimde çalışarak, sürdürülebilirliğin kurumsal kültürümüze entegre edilmesi, üst yönetimden başlayarak önemli adımların atılması ve sürdürülebilir bankacılığı iş yapış şeklimizin temeline yerleştirmemiz, 2023 CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programı değerlendirmesinde  yüksek performans göstermesinde büyük rol oynadı. Banka olarak, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularını yönetim kurulu düzeyinde ele alıyor ve 14,000 Finansçı ile daha yaşanabilir bir gelecek için hep birlikte çalışıyoruz.

“Su güvenliği, iklim değişikliği eylem planlarımız dahilinde önceliklerimiz arasında”

Uzun süredir sürdürülebilir kalkınma planları kapsamında istikrarlı strateji uygulamalarını sürdürdüklerini ve bu kararlılıkta uygulamalara devam etmeyi hedeflediklerini söyleyen Ömür Tan, şöyle devam etti: “Su güvenliği, iklim değişikliği eylem planlarımız dahilinde önceliklerimiz arasında geliyor, bu paralelde QNB Finansbank olarak doğrudan ve dolaylı tüketimlerimizi yakından takip ediyor ve yönetiyoruz. 2023 CDP Su Güvenliği Programı kapsamında ilk defa bu sene yaptığımız raporlama ile A- notunu alarak bankanın su kaynaklarının korunması konusundaki performansını ve hassasiyetini tüm paydaşlarımıza sunduk.

Banka olarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın önemini biliyoruz ve bu doğrultuda çevresel etkilerimizi azaltıcı projeler geliştiriyoruz. Tüm elektrik tüketimlerimizi yenilenebilir enerjiden sağlıyor ve bu sene yatırımına start verdiğimiz güneş enerji santrali ile öz tüketimimizi temiz enerjiden sağlamayı amaçlıyoruz. Çevreye duyarlı iklimlendirme ve aydınlatma sistemleri ve enerji verimliliği projeleriyle çevresel etkilerimizi minimuma indiriyoruz. Operasyonlarımızdaki plastik tüketimini azaltıyor, çevre drenaj sistemleri ile yüzey sularını yeniden değerlendiriyor, su taşkın riskine karşılık alt yapı iyileştirmeleri yapıyor, yeni nesil teknolojiler ile kişi başı su tüketimimizi optimum seviyede tutarak doğal kaynaklarımızı korumaya en yüksek önemi gösteriyoruz. Sahip olduğumuz ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 5001 Enerji Yönetim Sistemi ve Sıfır Atık Sertifikası ile çevre, enerji ve atık yönetimi performansımızla ISO standartlarında olduğumuzu tescilliyoruz.

QNB Finansbank olarak operasyonlarımızın yanı sıra finansman süreçlerinde de sürdürülebilirlik kriterlerini dikkate alıyor ve yol haritamızı belirliyoruz. İklim Değişikliği kaynaklı geçiş ve fiziksel risklerimizi ölçüyor, bu doğrultuda portföy dönüşümümüzü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Önemli bir adım atarak 2022 yılında finanse edilmeyen faaliyetler listemize yeni kömür termik santralleri ve yeni kömür madeni yatırım projelerini ekledik.  Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu olarak sürdürülebilir finansman kapsamında müşterilerimize sunduğumuz birçok ürün ve hizmetle dönüşüm yolculuklarında onlara eşlik ediyoruz. Müşterilerimizin finansman öncesi dönemde sürdürülebilirlik farkındalığını artırarak ihtiyaçlarını tespit etmek ve finansman sonrası dönemde çevresel performansını ölçümleyip yeşil dönüşüm kabiliyetlerini ödüllendirerek sürdürülebilirliği teşvik etmek amacıyla Yeşil Dönüşüm Kredi Programı’nı başlattık ve Dijital Köprü üzerinden müşterilerimizin karbon ayak izini ölçmelerini sağlamak için karbon platformunu sunduk. Sunduğumuz Türkiye’nin ilk Yeşil/Sürdürülebilir Mevduat ürünüyle, müşterilerimizin kendi faaliyetlerinin ötesinde sürdürülebilir ekonomiye geçişi destekleyen işletmeleri ve projeleri finanse ederek mevduatlarıyla olumlu etki oluşturmalarına aracılık ederken aynı zamanda sürdürülebilir kredilere fon imkânı oluşturuyoruz. Yurtdışından sağladığımız kaynaklarda da sürdürülebilir finansman ağırlığını artırıyoruz. İklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusundaki kararlı tutumumuzu önümüzdeki dönemde de sunduğumuz ürün ve hizmetlerle devam ettireceğiz. Sürdürülebilirlik bir dönüşüm yolcuğu ve biz bu yolculukta tüm paydaşlarımızla birlikte Dünyayla1 olmaya kararlıyız.”

QNB Finansbank, ‘Ödeme İste’ özelliğini hayata geçirdi

 

QNB Finansbank Dijital Köprü KOBİ’leri desteklemeye devam ediyor

 

QNB Finansbank, Türkiye ekonomisine desteğini sürdürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)