Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimi düşürmek için bölgeye giden Almanya Başbakanı Olaf Scholz dün Ukrayna'yı, bugün de Moskova'yı ziyaret etti.
Rusya'nın başkenti Moskova'da resmi törenle karşılanan Scholz Kremlin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki lider yaptıkları baş başa görüşme sonrası kameraların karşısına geçti.
"RUSYA'NIN TALEPLERİ KARŞILANMADI"
Putin, "NATO'nun doğuya doğru yayılmaması konusundaki beklentimizi kendisine ilettik" dedi ve şu ifadeleri kullandı:
"NATO anlaşması yeni ortakları kabul etmek zorunda olduğunuzu söylemiyor. Rusya'nın talepleri NATO ve diğer partiler tarafından karşılanmadı. Görüşmemiz gereken bazı fikirler var, biz de bazı önerilerde bulunduk."
"Ukrayna'nın coğrafi entegrasyonunun müzakerelerle ortaya konması çağrımız da göz ardı edildi" diyen Putin, Doğu Ukrayna için özel statü talepleri olduğunun altını çizdi.
NATO'nun söz konusu güvenlik olduğunda durumu kendi istedikleri şekilde değerlendirdiğini belirten Putin, "Buradaki ittifak bloklarını istedikleri gibi seçebilmenin yanı sıra burada başka ülkelerin güvenliğini tehlikeye atarak güçlendiremeyeceklerini biliyor olmaları gerekir" ifadelerini kullandı.
Rusya'nın savaş istemediğinin altını çizen Putin, "Bunu istiyor muyuz? Elbette hayır. Tam da bu nedenle bir müzakere süreci için önerilerde bulunuyoruz" dedi.
"HER SEÇENEK MASADA, TEKLİFLERİMİZE YAPICI BİR CEVAP GELMEDİ"
Putin sözlerine şöyle devam etti:
"Herkesin güvenliği için anlaşmalar yapmak istiyoruz ama ne yazık ki tekliflerimize henüz yapıcı bir cevap gelmedi. Yine de elimizdeki belgelerde bir takım maddeler var; bunları tartışabiliriz ama bunu yalnızca birlikte yapabiliriz."
Olaf Scholz konuşmasında "Her seçenek masada, bu yüzden barışçıl bir süreç işlenmesi önemli" dedi. Putin ise buna karşılık olarak "Şu an her seçenek masada" dedi.
Putin, ayrıca "Rusya, 2024'ten sonra Ukrayna yoluyla doğalgaz tedarik etmeyi sürdürmeye hazır" dedi.
Rusya'nın zor kullanılarak kısıtlamalara tabi tutulmasını tehdit olarak gördüklerinin altını çizen Putin, "Füzeler ve diğer konularla ilgili konuşmaya açığız" dedi.
"ASKERLERİMİZİN ÇEKİLDİĞİ BİLGİSİ DOĞRU"
Putin, "Kiev, Minsk Anlaşmasını uygulayacak mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:
"Öncelikle meclisteki oylama ile ilgili bu bilgiyi az önce duydum. Ve askerlerimizin kısmen bölgelerden çekildiği de doğru. Şu anda ordumuzun durumu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Meclisin kararı ile ilgili şunu söyleyebilirim, hukukçularımız halkın fikrine göre hareket eder. Halkımız da çok tutkulu tabii ki. Donbass halkına iyi duygular besliyorlar. İki yasa önerisi var ve açık oylama yapıldı. Burada parti disiplini uygulanmadı, buna rağmen büyük çoğunluk öneriyi onayladı. Bu da muhalefet tarafından önerilmişti, bunu da özellikle hatırlatmak isterim. Bu yüzden Donbass halkının sorunlarını çözmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum."
SCHOLZ: DİPLOMATİK SEÇENEKLER TÜKENMEDİ
Olaf Scholz ise Rusya'nın diplomatik müzakereler yoluyla Ukrayna'ya karşı savaşı önleme şansının olduğu yönündeki değerlendirmesine katıldığını söyledi. Scholz, "Diplomatik seçeneklerin tükenmekten uzak olduğuna açıkça katılıyorum" dedi.
Scholz Rusya'nın Ukrayna yakınlarında konuşlandırılan bazı birliklerin geri çekileceğini duyurmasını, gerilimi azaltmak için 'iyi bir işaret' olarak nitelendirerek "Bunun devamının geleceğini umut ediyoruz" dedi.
Almanya Başbakanı, Rusya'nın Avrupa'da güvenliği sağlamada çok önemli bir oyuncu olduğunun altını çizdi.
Scholz, ayrıca sorunun çözümü için Normandiya formatının önemini vurguladı ve bu konuda Putin ile aynı fikirde olduklarını belirtti.
Rusya Suriye’de hipersonik füzeli savaş uçakları konuşlandırdı
'Rusya, Donbas'taki ayrılıkçıları tanırsa Minsk anlaşmalarından çıkacak'
Stoltenberg: Ukrayna'ya saldırı için tüm unsurlar oluştu
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.