BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Rusya, Donbas'taki ayrılıkçıları tanırsa Minsk anlaşmalarından çıkacak'----

'Rusya, Donbas'taki ayrılıkçıları tanırsa Minsk anlaşmalarından çıkacak'

'Rusya, Donbas'taki ayrılıkçıları tanırsa Minsk anlaşmalarından çıkacak'
15 Şubat 2022 - 16:02 www.finansgundem.com

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda desteklediği sözde yönetimleri tanıması durumunda Minsk anlaşmalarından çıkmış olacağını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba,ülkesindeki durumla ilgili ortaklarıyla sürekli temas halinde olduklarını ifade etti. Bakan, "Bu geniş kapsamlı temaslar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik şantajı ve baskısı ile mücadelede ortaklar koalisyonunu oluşturmayı başardığımızı gösteriyor. Ukrayna'da yaşananlar, sadece Ukrayna veya Avrupa'nın, hatta Avrupa Atlantik bölgesinin sorunu değil. Bu, gerçekten dünyanın güvenliği ile ilgilidir" değerlendirmesini yaptı.

Batılı ortakların Ukrayna'ya ek finans destek sağlayacağını söyleyen Dmitro Kuleba, "Son birkaç gün içinde 2 milyar doların sağlanması konusunda karar alındı" dedi.

'Duyunca değil görünce inanacağız'

Rusya Savunma Bakanlığının tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan bazı askeri birliklerin bağlı bulundukları üslere dönmeye başladığı yönündeki açıklamasını değerlendiren Kuleba, "Buna duyunca değil, görünce inanacağız. Böyle bir kuralımız var. Askerlerin çekildiğini gördüğümüzde, gerilimin düştüğüne inanacağız" ifadelerini kullandı.

AGİT toplanacak: Gündem Ukrayna

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanacağını söyleyen Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın bu toplantıda kendi eylemleri ile ilgili açıklama yapması gerektiğinin altını çizdi.

Kuleba, "Eğer bu olmazsa cuma günü AGİT'in ana organları Daimi Konsey ile Güvenlik İşbirliği Forumu'nun ortak toplantısını talep edeceğim. Burada sadece durum değil, aynı zamanda ortak eylem konusundaki öneriler de istişare edilecek" diye konuştu.

'Rusya, ayrılıkçıları tanımasıyla Minsk anlaşmalarından çıkmış olacak'

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması'nın, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kurduğu sözde yönetimlerin tanıması ihtimalini değerlendiren Kuleba, şunları söyledi:

Bu konuda, Ukrayna'nın değişmez pozisyonunu hatırlatmak istiyorum. Bu bölgelerin tanınması yönünde bir karar alınırsa, Rusya, tüm sonuçlarıyla birlikte fiilen ve hukuken Minsk anlaşmalarından çıkmış olacak. Bu konuda ortaklarımızı uyardık.

Parlamento, Rusya'nın ayrılıkçıları tanıma girişimini kınadı

Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada), Rusya'nın, Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıma yönündeki girişimlerini kınayan bildiriyi kabul etti.

Bildiride, konuyla ilgili olası kararın, Birleşmiş Milletler'in yanı sıra Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu, AGİT, NATO ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nce tanınmaması çağrısında bulunuldu.

İngiltere Dışişleri Bakanı: Rusya sınırdaki tüm askerlerini çekmeli

 

Rusya: Ukrayna'ya saldırı iddiaları manik depresif bilgilerdir

 

Stoltenberg: Ukrayna'ya saldırı için tüm unsurlar oluştu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)