BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPutin açıkladı! Rusya ile Çin arasında rekor ticaret hedefi----

Putin açıkladı! Rusya ile Çin arasında rekor ticaret hedefi

Putin açıkladı! Rusya ile Çin arasında rekor ticaret hedefi
18 Kasım 2023 - 08:50 www.finansgundem.com

Rusya lideri Putin, Rusya ve Çin arasındaki ticaret hacminin 200 milyar dolara ulaşacağını belirterek, bu ticari eşiğin planlanandan erken olacağını söyledi.

St Petersburg Uluslararası Kültür Forumu – Birleşik Kültürler Forumu’na katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Çin arasındaki ticari ilişkilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vladimir Putin, forumda yaptığı konuşmasında, “En önemli alanların tümünde çok yüksek düzeyde bir işbirliği sergiliyoruz. Bahsettiğimiz ve hedeflediğimiz 200 milyar dolarlık ticaret hacmine, planlanan son tarihten önce ulaşacağız. Bu yıl neredeyse kesin olarak 200 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşacağız ve kesinlikle daha da ileri gideceğiz, hem de oldukça hızlı bir şekilde. Bu da işbirliğimizin kalitesini değiştiriyor” dedi.

Putin, Rusya ve Çin’in daha önce hiçbir zaman şu anda gelişen güven seviyesine ulaşmadığını belirterek  “Hiç şüphesiz, başarımız söylediğim güvene dayanıyor ve bu güven insanlar arasında doğrudan temas olmadan sağlanamaz, sadece devlet sınırımızı paylaşan nehirler boyunca malların hareketiyle elde edilemez. Bu, insanların kalpleri ve ruhları arasında inşa edilen köprüler aracılığıyla yapılmalıdır ve yapılmaktadır. Sadece on yıllar boyunca değil, yüzyıllar boyunca komşular olarak birlikte var olduk. Tüm başarılarımızın temelinde bu yatmaktadır” dedi.

Günümüzde Rusya ve Çin’in birbirlerinin kültürüne olan karşılıklı ilgisinin artmaya devam ettiğini söyleyen Rus lider, “Karşılıklı ilgimiz var, bu giderek artıyor, Çin halkının Rus kültürüne olan ilgisini görüyoruz. Başta gaziler olmak üzere pek çok kişi hala Rusça, Sovyet şarkıları söylüyor. Buna çok değer veriyoruz, bu bizim ortak paydamız. Ancak Rus vatandaşlarının Çin kültürüne, kadim, güçlü Çin kültürüne olan ilgisi de çok yüksek. Bu arzuyu sadece desteklemekle kalmayacağız, aynı zamanda geliştireceğiz de” diyerek sözlerine devam etti.

Putin: Rus ekonomisi yüzde 5,5 oranında artış gösterdi

Vladimir Putin, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’in kendisine ekonominin geçen ay Gayri Safi Yurt İçi Hasılanın (GSYH)yüzde 5.5’i oranında artış gösterdiğini ve yıl sonuna kadar yüzde 3’ün üzerinde olacağını bildirdiğini söyledi.

Rus lider bundan önce dikkatli bir şekilde yüzde 2.7, yüzde 2.5, yüzde 2.8 dediklerini de hatırlattı.

Devlet Başkanı son olarak açıklamalarında, “Şimdi güvenle yüzde 3’ün üzerinde olacağını söylüyoruz” ifadelerini kullandı. (Gazetemru)

Putin'den BDT üyelerine uyarı!

 

Putin, Rusya için büyüme tahmini verdi

 

Putin'e yakın Rus milyarder gözaltına alındı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)