BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Hakan Kara'dan TCMB'ye faiz önerisi----

Prof. Dr. Hakan Kara'dan TCMB'ye faiz önerisi

Prof. Dr. Hakan Kara'dan TCMB'ye faiz önerisi
24 Nisan 2024 - 10:56 www.finansgundem.com

Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, TCMB'nin faiz kararına ilişkin tavsiyede bulunarak, "Bana göre yarın 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır" dedi.

Gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) perşembe günü saat 14.00'de açıklayacağı faiz kararına çevrilirken, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve Merkez Bankası eski başekonomisti olan Prof Dr. Hakan Kara faiz kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Resmi X hesabı üzerinden TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak karara yönelik artış önerisinde bulunan Kara, "Bana göre yarın TCMB 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır" sözlerini dile getirdi.

Prof Dr. Kara, Merkez'e önerdiği tavsiyesinin yapılması halinde mevduat ve kredi yapısının daha adaletli hale geleceğini, döviz kuru piyasasının ve bütün sistemin rahatlayacağını da belirtti.

Hakan Kara, son olarak yorumlarının bir tahmin olmadığını, temenni olduğunu ifade etti.

Prof Dr. Hakan Kara'dan sıkılaşma vurgusu: Veriler bağırıyor

 

Prof. Dr. Hakan Kara’dan Dünya Bankası kredi anlaşmasına dair kritik yorum

 

Prof. Dr. Hakan Kara: Merkez Faiz artırmayacak

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Atlı25 Nisan 2024 11:30

    Kamu bankaları dezenflasyon sürecine destek vermiyorlar. Faiz oranları, bankalar ortalamalarının çok altında. Mehmet Şimşek bunları neden ikaz etmiyor.

  • Sami Özdil25 Nisan 2024 02:04

    Dezenflasyon süreci ve sıkı para politikası için faizleri artırmalı ve dolar kuru daha fazla dalgalanmaya bırakılmalı fikri doğrudur. Katlıyorum. Ancak faiz artışı yapmayacaklar.