BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFahiş fiyat ve stokçuluğa 61 milyon lira ceza----

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 61 milyon lira ceza

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 61 milyon lira ceza
06 Mayıs 2024 - 09:05 www.finansgundem.com

İlgili bakanlık, fahiş fiyat ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon lira ceza kesildiğini bildirdi.

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun fahiş fiyat ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon lira para cezası uygulandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklama, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandığı hatırlatıldı.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında ise başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi.

Böylece, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı.

Açıklamada, "Ticaret Bakanlığı olarak, piyasalarda fiyatlama davranışlarını bozarak tüketicileri olumsuz etkileyen eylemler karşısında gerekli idari tedbirleri uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz." denildi.

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

 

Ticaret Bakanlığı'ndan 10 ilde fahiş fiyat denetimi

 

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 103 milyon TL ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)