BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den Rusya'nın artan tehditlerine karşı uyarı!----

Zelenskiy'den Rusya'nın artan tehditlerine karşı uyarı!

Zelenskiy'den Rusya'nın artan tehditlerine karşı uyarı!
18 Mayıs 2024 - 18:47 www.finansgundem.com

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Harkiv bölgesindeki son ilerlemelerinin ardından, ülkesinin kuzeydoğusuna yönelik saldırılarını artırabileceği konusunda uyardı.


AFP'ye konuşan Ukrayna lideri Zelenskiy, hava savunma kapasitesilerinin yetersiz olduğunu vurgulayarak, müttefiklerine daha fazla hava savunma sistemi ve savaş uçağı göndermeleri çağrısında bulundu.

"Bugün Ukrayna'yı savunmak için ihtiyacımız olanın yaklaşık yüzde 25'ine sahibiz" diyen Zelenskiy, Rusya'nın hava üstünlüğünü kırmak için 120-130 modern uçağa ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

ABD kısa bir süre önce Ukrayna için askeri desteği de içeren 61 milyar dolarlık yeni bir yardım paketini onayladı.

Rus güçleri kısa bir süre önce Ukrayna'nın kuzeydoğu sınırında, ülkenin ikinci büyük şehri Harkiv yakınlarındaki bazı köyleri ele geçirerek yeni bir taarruza başladı.

Harkiv bölge valisi Oleg Synegubov Cumartesi günü yaptığı açıklamada bir hafta içinde yaklaşık 10 bin kişinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Öte yandan Polonya Başbakanı Donald Tusk, ülkenin doğu sınırını “potansiyel düşmanlara” karşı güçlendirmek için 2,3 milyar euronun üzerinde harcama yapacağını açıkladı.

Bu sınır Rusya, Belarus ve Ukrayna'yı kapsıyor.

Zelenskiy, AFP'ye yaptığı değerlendirmede cephede daha fazla askere ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Ciddi sayıda tugay var, mevcut tugaylar, bunların büyük bir kısmı boş. Askerlerin normal bir rotasyona sahip olması için bunu yapmamız gerekiyor. Böylece moralleri de düzelecektir.

 Bu konuyla ilgili yeni bir seferberlik yasası Cumartesi günü yürürlüğe girdi. Yeni kurallara göre, asker sayısını artırmak amacıyla savaşa katılma yaşı 27'den 25'e indirildi.

Zelenskiy Şubat ayında, Rusya işgalinde 31 bin Ukraynalı askerin öldüğünü açıkladı.

Ukraynalı yetkililer genellikle kayıp rakamlarını kamuoyuna açıklamıyor ve diğer tahminler çok daha yüksek. (BBC Türkçe)

WSJ: Ukrayna, Rusya topraklarına saldırı için ABD'den yardım istedi

 

Ukrayna'da mahkumların askere alınmasını sağlayacak yasa onaylandı

 

Rusya'dan Ukrayna'ya peş peşe saldırı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)