BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Prof. Dr. Hakan Kara: Merkez faiz artırmayacak----

Prof. Dr. Hakan Kara: Merkez faiz artırmayacak

 Prof. Dr. Hakan Kara: Merkez faiz artırmayacak
21 Mart 2024 - 08:11 www.finansgundem.com

Merkez Bankası eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, "Merkez Bankası faiz artıracak mı?" sorusuna ilginç bir cevap verdi. Kara, "Faiz artırılacak olsa 20 milyar dolar yakılır mıydı?" dedi.


Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasına saatler kala Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski Merkez Bankası başekonomisti Hakan Kara kendisine sürekli, "Faiz artacak mı?" şeklinde soru geldiğini ifade ederek, sosyal medya hesabından şu cevabı paylaştı:

"TCMB faiz artırır mı diye çok soruluyor. Eğer artırabiliyor olsaydı, son dört haftada kredi ve kur piyasasında bütün tuşlara basıp 20 milyar doları yakar mıydı?"

Döviz satışına yönelik bir soruya da cevap veren Hakan Kara, "Döviz rezervleri satılırken şu şirkete bu kişiye diye satılmaz, genelde piyasanın talebini karşılamak için satılır. Ancak faiz suni olarak düşük tutulurken döviz satılırsa bu her durumda bir kaynak transferine yol açacaktır" yorumunu yaptı.

Hazine kaynaklarından yapılan seçim harcamalarının çok yüksek olmadığını da aktaran Kara, paylaştığı grafikle bilgi verdi. Hakan Kara, "Bütçe açığı kaydi olarak belirgin bozulmuş görünse de, Hazine nakit dengesine göre şu ana kadar fazla bir seçim harcaması yapılmadığı dikkat çekiyor" dedi.

Merkezi yönetim borç stoku 7.2 trilyon lira

 

Merkez Bankası son 1 ayda ne kadar döviz sattı?

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bahri Özdilek21 Mart 2024 23:47

    Hakan hoca programın kararlılıkla devam ettirileceğini okuyamadı. 

  • Selim YILDIZ21 Mart 2024 23:33

    Merkez bankası RÜŞTÜNÜ ispat etti. Seçimden sonra Mevcut yönetimin orta vadeli programa devam edeceğine inanıyorum. ENFLASYONLA mücadele edilecekse yılanın başı olan döviz ezilmelidir.

  • Hasan Talip21 Mart 2024 14:14

    Bu sefer sçtın, batırdın. Bilemedin Hakan KARA, BİLEMEDİN. Enflasyonla mücadele edilecekse, kontrollü de olsa kurun tutulması ve Türk lirasının değerlenmesi gerekiyor. Galiba bı sefer başaracaklar.

  • Cv21 Mart 2024 15:00

    Bildi aslında gercek enflansyonu yüzde ikiyüzlerde olan ülkenin faizi beşyüz puan artmış hiçbir anlamı yok Türk lirası böyle asla gercegi yansıtmayan artışlarla değer falan kazanmaz aksine dövize alım fırsatı getirir zaten tutmayacak açıkladıkları artış yetmişlerde senin beşyüz arttıgın faizle faizin elli eksinin eksisi akıl var mantık var bilim var ekonominin temel gercekleri var