BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPrensin yalanını Forbes çıkardı!----

Prensin yalanını Forbes çıkardı!

Prensin yalanını Forbes çıkardı!
15 Mart 2013 - 08:52 www.finansgundem.com

Airbus'ın çift kanatlı A380 uçağının ilk VIP versiyonu için sipariş veren Suudi Prens’in yalanını Forbes ortaya çıkardı

Dünyanın en zengin 15. Kişisi Suudi Prens Velid bin Talal’in geçtiğimiz günlerde satışını duyurduğu Airbus A380 jet uçağını, 2010 yılında sattığı ortaya çıktı. Satışın gerçekleştiğini Forbes’a 2013 yılında bildiren Suudi Prens’in uçağı 2010 yılında Kral Abdullah’a sattığı belirtildi.
Forbes’a bilgi veren kaynaklar, 2010 yılının Mayıs ayında Kral Abdullah'a uçağın satışına ilişkin 150 milyon dolarlık bir sözleşme hazırlandığını bildirdi.
O dönemde prensin Airbus'a birkaç ödeme yapması gerektiği ancak uçağı istemediği için bu ödemeleri geciktirdiği kaydedildi. Kaynaklar Talal'ın A380'i 6 aylık gecikmeli teslim almak için Airbus'a ek 10 milyon dolar ödemek zorunda kaldığını bildirdiler.
26 Haziran 2011'de Airbus ve Suudi Krallığı arasında yeni alıcının Kral Abdullah olduğuna ilişkin anlaşma yenilendi. Suudi Maliye Bakanı ve Airbus Genel Müdürü John Leahy arasında imzalanan anlaşmada ise uçağın sahibi krallık adına Talal olarak gösterildi. 2012 yılı Forbes milyarderler listesinin yayınlanması öncesinde Şubat ayında Krallık Mali İşler Grup Başkanı Şadi Sanbar ısrarla A380'in satılmadığını ve 330 milyon dolar değerinde prense ait bir varlık olduğunu iddia etti.
Şubat 2013'te ise Sanbar Forbes'a yaptığı açıklamada satış fiyatı, satış tarihi ve alıcı ismi vermeden A380'in satıldığını söyledi. Son açıklamasında ise Sanbar, prensin satışı ifşa etmek istemediğini, kime sattığının ise kimseyi ilgilendirmediğini bildirdi.
PRENSİN İSTEKLERİNE GÖRE DÜZENLENDİ
Airbus, 2007’de Dubai Air Show'da özel jet A380’nin ilk müşterisinin milyarder Prens El Velid olduğunu duyurmuştu. 239 metre uzunluğunda olan özel jet, 853 koltuk kapasitesiyle ticari uçuşlar için kullanılacak şekilde değiştirilebiliyor.
Üretici şirket satış sözleşmesinin imzalanmasından sonra jet kabininin Prensin isteklerine göre düzenleneceği dışında bir açıklama yapmamıştı. Lüks taşımacılık sektöründe hizmet veren şirketler, özel jetlerin kabinlerini alıcıların zevklerine göre özelleştiriyor.
İngiliz Daily Mail gazetesinde yayımlanan habere göre uçakta kayar merdiven, konser salonu ve mermer kaplı bir buhar odası bulunuyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)