BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatPremier Lig devleri sigortacılara karşı----

Premier Lig devleri sigortacılara karşı

Premier Lig devleri sigortacılara karşı
17 Mayıs 2022 - 10:44 www.finansgundem.com

Liverpool, Arsenal, Tottenham Hotspur gibi İngiltere futbolunun efsanevi kulüpleri pandemi dönemindeki kayıplarını telafi etmek için sigorta devlerine toplu dava açıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz kulüpleri sigorta devlerine dava açıyor. Arsenal, Aston Villa, Tottenham Hotspur ve West Ham gibi İngiltere’nin bazı en büyük futbol kulüpleri Londra merkezli hukuk firması Clifford Chance aracılığıyla Londra’daki en büyük sigorta şirketlerinden bazılarına karşı toplu dava açma talimatı verdi.

Mahkeme belgelerine göre içlerinde Liverpool ve Leichester City’nin de bulunduğu 20 davacı sigorta devleri Allianz, MSAmlin, Aviva Insurance, CNA Insurance, Zurich Insurance ve Liberty’ye karşı dava yürütüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre kulüplerin sigorta taleplerinin Kovid kaynaklı iş kesintileri ile ilgili olduğu görülüyor. The Lawyer'ın haberine göre, İngiltere Ticaret Mahkemesi'nde açılan davada, kulüpler pandemi nedeniyle sigorta tazminatı talep ediyor.

Davanın yasal dayanağı geçtiğimiz yılın başlarında İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin Kovid kaynaklı işletme kayıplarıyla ilgili test davasına dayanıyor. Söz konusu davada karar, pandemi ve herhangi bir kilitleme kısıtlaması sırasında doğrudan bir sonuç olarak iş kayıplarının ortaya çıkması halinde işletmelerin sigorta sağlayıcılarından talepte bulunabilecekleri anlamına geliyordu.

City A.M.’in haberine göre hukuk firması Gowling WLG’nin Sigorta Başkanı Samantha Holland dava ile ilgili açıklamasında, “Futbol kulüpleri tarafından getirilen taleplerin ayrıntıları henüz ortaya çıkmadı. Ancak yine de bu dava pandemide getirilen kilitleme önlemlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan Kovid ile ilgili zararları telafi etmeye çalışan poliçe sahiplerinin sigortacılara karşı açtığı bir dizi davanın en sonuncusu gibi görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Holland, “İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin geçen yıl FCA (İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi) test davasında verdiği kararın hikayenin sonu değil sadece başlangıcı olduğu açıktır” dedi. Sigorta uzmanı davada görülecek birçok maddenin henüz çözüme kavuşmamasına dikkat çekti.

Sigorta uzmanı, "Bu taleplerin nasıl çözüldüğünü görmek için perde arkasında bekleyen birçok poliçe sahibi olacak ve sigortacılar, sona erdirdiklerini düşündükleri sigorta taleplerinin geri geldiğini görebilirler" diye ekledi.

Davacıların tam listesi

Clifford Chance tarafından temsil edilen davacıların tam listesi ise şöyle: Arsenal Futbol Kulübü, Arsenal Stadyum Yönetimi Şirketi, ArsenalWomen Futbol Kulübü, Highbury Holdings, Aston Villa Futbol Kulübü, Ason VillaFC, Aston Villa Vakfı (garanti ile kurulmuş özel bir limited şirket), The Brighton & Hove Albion Futbol Kulübü, Albion In The Community ( garanti ile kurulmuş özel limited bir şirket), CPFC, Liecester City Futbol Kulübü, Liverpool Futbol Kulübü ve Atletizm Sahası, Liverpool FC Vakfı (garanti ile kurulmuş özel bir limited şirket) Liverpool Women’s FC, Tottenham Hotspur Futbol ve Atletizm Şirketi, Tottenham Hotspor Futbol Şirketi, Tottenham Hotspur Kadınlar Futbol Kulübü, Tottenham Hotspur, TottenhamHotspur Stadyumu ve West Ham United Futbol Kulübü.

İngiltere'de işsizlik 48 yılın en düşük seviyesinde

 

Trafik sigortasında yüzde 25 artış

 

SpaceX çalışanlarından125 milyar dolarlık hisse satışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)