BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıPOS makinaları akaryakıta çalıştı----

POS makinaları akaryakıta çalıştı

POS makinaları akaryakıta çalıştı
19 Eylül 2013 - 13:34 www.finansgundem.com

Yılın 7 ayında kredi ve banka kartlarıyla 26 milyar liralık akaryakıt harcaması yapıldı

Türkiye'de kredi ve banka kartıyla yapılan harcamaların önemli bir kısmını akaryakıt giderleri oluşturuyor. Yılın 7 ayında kredi ve banka kartlarıyla 26 milyar liralık akaryakıt harcaması yapıldı. Kartlarla yapılan harcamaların yaklaşık olarak her 10 lirasından 1 lirasını akaryakıt harcamaları oluşturdu.
Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, kredi ve Banka kartlarının yaygınlaşması ve alışverişte sağladığı avantajlar dolayısıyla akaryakıt tüketiminde kart kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Akaryakıt harcamalarında kartla yapılan işlemler artık ciddi bir ekonomik büyüklüğe karşılık geliyor.
Akaryakıt dağıtım şirketlerinin anlaşmalı oldukları kartlara belli sayıda ve tutardaki alışverişleri karşılığında yaptıkları indirimler, kartların yapılan harcamaya bağlı olarak kazandırdığı puanlar, akaryakıt ihtiyacı bulunulan dönemde nakit sıkıntısı çekenlerin kredi kartını kullanarak ihtiyacını karşılayabiliyor olması otomobil sahiplerini kredi ve banka kartı kullanmaya sevk ediyor. Ayrıca fiyatlarındaki artışlara paralel olarak kartlarla yapılan işlem hacmi de büyüyor.
Bu faktörler doğrultusunda ocak ayında kredi kartıyla yapılan işlemlerin yüzde 10,2’si, banka kartıyla yapılan işlemlerin ise yüzde 6,98’i akaryakıt bayileri tarafından gerçekleştirildi. Bu dönemde kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 10,98’ini, banka kartıyla yapılan harcamaların 10,69’u akaryakıt bayilerinde yapıldı. Ocak ayında akaryakıt bayilerinde kredi ve banka kartları ile yaklaşık 3,4 milyar liralık akaryakıt satışı oldu.
Şubat ayında kredi kartıyla yapılan işlemlerin yüzde 10,48’i, banka kartıyla yapılan işlemlerin ise yüzde 7,71’i akaryakıt bayileri tarafından gerçekleştirildi. Bu dönemde kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 11,15’i, banka kartıyla yapılan harcamaların 10,81’i akaryakıt bayilerinde yapıldı. Şubat ayında akaryakıt bayilerinde kredi ve banka kartları ile yapılan harcamalar yaklaşık 3,2 milyar liraya karşılık geldi.
Mart ayında kredi kartıyla yapılan işlemlerin yüzde 10,51’i, banka kartıyla yapılan işlemlerin ise yüzde 6,82’si akaryakıt bayileri tarafından gerçekleştirildi. Bu dönemde kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 11,14’ü, banka kartıyla yapılan harcamaların 10,71’i akaryakıt bayilerinde yapıldı. Mart ayında akaryakıt bayilerinde kredi ve banka kartları ile yapılan harcamalar yaklaşık 3,7 milyar lirayı buldu.
Nisan ayında kredi kartıyla yapılan işlemlerin yüzde 10,64’ü, banka kartıyla yapılan işlemlerin ise yüzde 6,94’ü akaryakıt bayileri tarafından gerçekleştirildi. Bu dönemde kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 11,12’ini, banka kartıyla yapılan harcamaların 10,77’si akaryakıt bayilerinde yapıldı. Nisan ayında akaryakıt bayilerinde kredi ve banka kartları ile yaklaşık 3,65 milyar liralık akaryakıt satışı oldu.
Mayıs ayında kredi kartıyla yapılan işlemlerin yüzde 10,2’si, banka kartıyla yapılan işlemlerin ise yüzde 6,98’i akaryakıt bayileri tarafından gerçekleştirildi. Bu dönemde kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 10,73’ü, banka kartıyla yapılan harcamaların 10,32’si akaryakıt bayilerinde yapıldı. Mayıs ayında akaryakıt bayilerinde kredi ve banka kartları ile yapılan harcamalar yaklaşık 3,9 milyar liraya karşılık geldi.
Haziran ayında kredi kartıyla yapılan işlemlerin yüzde 11,47’si, banka kartıyla yapılan işlemlerin ise yüzde 7,58’i akaryakıt bayileri tarafından gerçekleştirildi. Bu dönemde kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 11,47’si, banka kartıyla yapılan harcamaların 10,92’si akaryakıt bayilerinde yapıldı. Haziran ayında akaryakıt bayilerinde kredi ve banka kartları ile yapılan harcamalar yaklaşık 4,03 milyar lirayı buldu.
Temmuz ayında kredi kartıyla yapılan işlemlerin yüzde 10,89’u, banka kartıyla yapılan işlemlerin ise yüzde 8,02’si akaryakıt bayileri tarafından gerçekleştirildi. Bu dönemde kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 11,32’sini, banka kartıyla yapılan harcamaların 11,41’i akaryakıt bayilerinde yapıldı. Temmuz ayında akaryakıt bayilerinde kredi ve banka kartları ile yaklaşık 4,17 milyar liralık akaryakıt satışı oldu.
Böylece yılın 7 ayında kredi ve banka kartıyla akaryakıt için yapılan harcama 26,05 milyar lirayı buldu. Kartlarla yapılan harcamaların yaklaşık olarak her 10 lirasından 1 lirasını akaryakıt harcamaları oluşturdu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)