BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiPopüler fintech firmasında kan kaybı----

Popüler fintech firmasında kan kaybı

Popüler fintech firmasında kan kaybı
08 Haziran 2020 - 15:07 www.finansgundem.com

İngiltere’nin en popüler fintech firmalarından Revolut ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok üst düzey çalışanıyla yollarını ayırıyor. Şirketin büyük umutlarla getirdiği Başkan Yardımcısı Hannes Graah görevini bırakmaya hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli finansal teknoloji şirketi Revolut’un cirosunda yükseliş devam ederken şirketin üst düzey yöneticilerinde kan kaybı yaşanıyor. Her ay 600 bin yeni müşterinin katıldığı fintech firması ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışanlarına zor günler yaşatıyor.

Financial News’in haberine göre, Revolut’un Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hannes Graah geçen seneden itibaren görev yaptığı yönetim kademesindeki pozisyonundan ayrılmaya hazırlanıyor.

Bir dönem dijital müzik hizmetleri şirketi Spotify’ın Küresel Yeni Pazarlar Yönetimi görevini de yapan Graah Revolut’un inşa ekibinde bir yıldan az çalışarak bankanın İngiltere’de ve tüm dünyada kullanıcı sayısını arttırmaya odaklanarak görevini icra ediyordu. Financial News Graah’le konuya ilişkin irtibata geçti.

Maliyet düşürme çabaları yetmedi

Mayıs ayı başlarında Revolut’un maaş değişimi planı da dahil olmak üzere bir dizi maliyet düşünme planı üzerinde çalışıyordu. Maliyetlerin beklenilen seviyenin üzerinde kalmasının ardından fintech şirketinin 62 çalışanını işten çıkardığı ortaya çıktı.

Bu işten çıkarmaların dışında son aylarda bir dizi üst düzey yönetici operasyon çalışanı fintech şirketinden ayrılma kararı almıştı.

Geçtiğimiz haftanın başında Wired’da yer alan bir haberde dijital banka çalışanlarının işten ayrılmaya ya da maaşlarındaki kesintileri kabul etmeye zorlandığını bildirilmişti. İşten çıkarılan bu yeni isimler 62 kişilik işten çıkarma planının dışında yer alıyor.

Salgın, küresel fintech fonlarını vurdu

 

Almanya'da şirket iflasları ilk çeyrekte azaldı

 

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni toparlanıyor

 

Borsa İstanbul ara vermeden 14 gündür yükseliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)