BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya ve Güney Kore'den 5,8 milyar dolarlık askeri anlaşma ----

Polonya ve Güney Kore'den 5,8 milyar dolarlık askeri anlaşma

Polonya ve Güney Kore'den 5,8 milyar dolarlık askeri anlaşma
30 Ağustos 2022 - 08:28 www.finansgundem.com

Polonya, Rusya-Ukrayna savaşı karşısında caydırıcı olması için Güney Kore'den 5,8 milyar dolar değerinde yüzlerce tank ve obüs satın alacak.

Polonya, Güney Kore ile Rusya-Ukrayna savaşı karşısında caydırıcılık ve savunma kapasitesini artırmak için 5,8 milyar dolar değerinde askeri anlaşma yapacak.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ve Güney Kore Savunma Edinim Programı İdaresi Başkanı Eom Dong-hwan'ın imzaları 2 Eylül'de Polonya'nın kuzeyindeki Morag kasabasında bulunan bir askeri üste atması bekleniyor.

Anlaşma kapsamında Polonya, Hyundai Rotem tarafından üretilen ve yaklaşık 3,4 milyar dolar değerindeki 180 adet K2 Black Panther tankı ile Hanhwa Defense tarafından üretilen ve yaklaşık 2,4 milyar dolar değerindeki 212 adet K9 Thunder obüsü satın alıyor.

Toplam 5,8 milyar dolarlık teçhizatın bir kısmının bu yıl, kalanının ise 2025'in sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Polonya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, anlaşmanın Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş sürerken, Polonya'nın caydırıcılık ve savunma potansiyelinin güçlendirilmesi için yapıldığı aktarılmıştı.

Savunma Bakanı Blaszczak, 26 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Güney Kore ile ayrıca Korea Aerospace'in Lockheed Martin ile ortaklaşa ürettiği hafif eğitim ve savaş uçağı olan 12 FA-50'nin alımı için de bu yıl içinde bir anlaşma imzalanacağını duyurmuştu.

Polonya'dan Almanya'ya dış politika eleştirisi

 

Rusya: Polonya ve Almanya'dan gelen 100'den fazla paralı savaşçı öldürüldü

 

Polonya ile Almanya arasında ölü balık krizi

 

Belarus Maslahatgüzarı Polonya'da Dışişleri'ne çağırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)