BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'dan Almanya'ya dış politika eleştirisi----

Polonya'dan Almanya'ya dış politika eleştirisi

Polonya'dan Almanya'ya dış politika eleştirisi
29 Ağustos 2022 - 23:43 www.finansgundem.com

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki yaptığı açıklamada, Fransa ile ortak komşuları olan Almanya'nın doğu politikasını eleştirerek, "Ortak komşumuz Almanya'nın doğu politikası kaybetmiş bir politikadır" dedi

Fransa’ya resmi ziyarette bulunan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı’ndaki görüşmesinin ardından Fransa Girişimciler Birliği (MEDEF) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Morawiecki, Fransa ile ortak komşuları olan Almanya’nın doğu politikasını eleştirdi. Avrupa’nın hem enerjide hem de diğer birçok alanda güvenilmeyecek ortakların ne kadar risk oluşturabileceğini gördüğünü ifade eden Morawiecki, “Ortak komşumuz Almanya’nın doğu politikası kaybetmiş bir politikadır. Almanya da bu kaybetmiş politikanın farkındadır” dedi.

“AVRUPA’YA BİRLİK ÇAĞRISI”

Avrupa içinde birliği tesis etmenin önemine vurgu yapan Başbakan Morawiecki, “AB olarak tüm günün zorluklarını birlikte göğüslemeliyiz. İlerlemek istiyorsak, eylemleri değiştirmek durumundayız. Ya Avrupa olarak birlikte çalışıp, yelkenlerimizi açarız ya da hayalet bir gemiye dönüşürüz” dedi.

“MAHŞERİN DÖRT ATLISI”

Bir salgının sonrasında ekonomik krizin ve nihayetinde de Rusya’nın Ukrayna’yı ezmek istediği acımasız bir savaşın yaşandığına değinen Başbakan Morawiecki, ufukta bir enerji ve gıda krizinin olduğuna işaret ederek, bunları zamanımızda “mahşerin dört atlısı” olarak nitelendirdi.

“BUGÜN UCUZ GAZIN GERÇEK BEDELİNİ UKRAYNA KANIYLA ÖDÜYOR”

Rus gazı ile ilgili de konuşan Morawiecki, “Bugün Rusya’nın ucuz gazının gerçek bedelini Ukrayna kanıyla ödüyor. Çok uzun süredir Rus gazının düşük fiyatı komşumuz birçok ülke için önemli hale gelmiş fakat Fransa hariç” dedi.

Zelenskiy: Ukrayna'daki savaştan bütün Rusya sorumlu

 

Irak’taki olayların bilançosu: 8 ölü, 100'ü aşkın yaralı

 

Almanya’da 'Ruslara turist vizesi verilmesin' tartışması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)