BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar için huzursuz yaz----

Piyasalar için huzursuz yaz

Piyasalar için huzursuz yaz
18 Mart 2014 - 09:26 www.finansgundem.com

Citigroup Faiz Stratejileri Başkanı Mark Schofield, küresel piyasaların önümüzdeki yazı "huzursuz" geçireceğini belirtti

Dünyada artan jeopolitik risklerin küresel ekonomik toparlanmayı riske atacağı öne sürüldü. Citigroup Faiz Stratejileri Başkanı Mark Schofield, paylaştığı yatırım notunda "ABD önderliğinde ekonomik bir toparlanma görmek yerine huzursuzlukla dolu bir yaz geçireceğiz gibi geliyor" dedi.

Kırım'ın Rusya'ya bağlanma kararı almış olması bölgedeki belirsizliği bir nebze olsun azaltarak piyasaları rahatlatmış olsa da, Batı'nın Rusya'ya uygulama kararı aldığı yaptırımların bu olumlu havayı dağıtması bekleniyor.

RUSYA'NIN BÜYÜME ÖNGÖRÜSÜ DÜŞTÜ

Rusya'nın 2014 büyüme öngörüsünü yüzde 2,6'dan yüzde 1'e çeken Citi, bu durumu sadece artan jeopolitik risklere değil yavaşlayan küresel ekonomiye bağladı.

ENDİŞENİN KAYNAĞI SAVAŞ DEĞİL EKONOMİ

"Ukrayna'daki gerilim son dönemdeki piyasa belirsizliğinde asıl rolü üstlendi" diyen Schofield, "Ancak asıl endişe silahlı çatışma riskinden değil ekonomik güven ve ekonomik toparlanmanın sarsılacağı korkusundan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)