BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPiyasa gözetim ve denetim kurulu yarın toplanacak----

Piyasa gözetim ve denetim kurulu yarın toplanacak

Piyasa gözetim ve denetim kurulu yarın toplanacak
27 Aralık 2023 - 17:26 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ev sahipliğindeki Piyasa Gözetim ve Denetim Kurulu'nun yarınki toplantısında, piyasa gözetim ve denetim eylem planı ele alınacak

Piyasa Gözetimi, Denetim ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu yarın toplanacak.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ömer Bolat'ın ev sahipliğinde, ilgili bakanlar, bakan yardımcıları ve kurum başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda, bugüne kadar yürütülen çalışmalar değerlendirilecek.

Toplantıda, 2024-2025 yıllarını kapsayacak Ulusal Piyasa Gözetim ve Denetim Eylem Planı ele alınacak.

Piyasaya güvenli ürün sunulması, ürünlerin ilgili teknik düzenlemesine göre üretilmesi ve buna göre üretildiğinin test edilmesi ve belgelendirilmesi, piyasa gözetimi ve denetimine (PGD) tabi tutulmasıyla sağlanıyor.

Ürün güvenliğiyle, güvensiz ürünlerin Türkiye'ye girişi engellenerek, firmaların haksız rekabetle karşılaşması önleniyor, vatandaşların can ve mal güvenliği korunuyor. İhraç ürünlerin ise yurt dışındaki imajı güçlendiriliyor ve ihracatın sürdürülebilirliği sağlanıyor.

Bu anlamda PGD faaliyetleri, iktisadi işletmelerin, mevzuata uygun ve güvenli ürünleri piyasaya arz etmesiyle ilgili yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine imkan tanıyor. Piyasa gözetim faaliyetleri sürdüren 9 kamu kuruluşu tarafından yürütülen çalışmaların ulusal düzeyde koordinasyonu da Ticaret Bakanlığınca gerçekleştiriliyor.

Bugüne kadar da ilgili kuruluşların işbirliğiyle PGD sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütülerek, insan sağlığı ve güvenliğini tehdit eden ürünlerin vatandaşa zarar vermesini önlemek için adımlar atıldı.

Ticaret Bakanı Bolat'tan mekan sahipleri ve işletmecilere uyarı

 

Bakan Bolat: Kooperatif sayısını çoğaltmak zorundayız

 

Bakan Bolat : 2023'ü 1 trilyon doların üzerinde milli gelirle kapatacağız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)