BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPiyasa değişikliklerine erken uyum sağlamanın 8 anahtarı----

Piyasa değişikliklerine erken uyum sağlamanın 8 anahtarı

Piyasa değişikliklerine erken uyum sağlamanın 8 anahtarı
12 Aralık 2022 - 17:33 www.finansgundem.com

Pandemi süreci ve sonrasında yaşanan değişime başarıyla ayak uydurabilen işletmelerin özellikle teknoloji ve internet odaklı değişimlere bu denli kolay adapte olamadığı gözleniyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemiyle başlayan ve bugün etkileri hala süren değişim rüzgarında işletmelerin başarılı sonuçlar elde ettikleri görülüyor. Gerekli iş değişikliklerini yerine getiren ve ortaya çıkan yeni fırsatları değerlendiren işletmelerin teknoloji ve internet gibi alanlarda benzer atikliği ve uyumluluğu gösteremediği görülüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, son yaşanan pandemi süreci gerçekten de değişim için güçlü bir sinyaldi ve birçok işletme yaşanan bu değişimden gerekli mesajları aldı. Ancak aynı işletmelerin başka alanlarda ortaya çıkan benzer sinyalleri göz ardı etmesi, belki bugün olmasa da yakın gelecekte rekabette geri kalmalarına neden olabilir.

İşletmeler için değişim zamanı

Advisorpedia’dan Martin Zwilling’in kaleme aldığı makaleye göre, pandemi süreciyle ortaya çıkan gerekli iş değişikliklerine ve sunulan yeni fırsatlara yanıt veren girişimciler ve işletme sahiplerinin, ne yazık ki, ses yerine telefon mesajlarına geçiş veya sosyal medyayı istila eden politik konular gibi daha yaygın ve zayıf sinyallere karşı aynı tepkiyi vermedikleri görülüyor.

Elbette hiçbir işletme, internetin her şeyi değiştirdiğine dair ince ipuçlarına rağmen dümdüz ilerlemeye devam etmek istemez. Yine de hemen her işletme zayıf piyasa sinyallerine tepki vermenin işlerini sürdürmek ve rekabet güçlerini korumak için kritik öneme sahip olduğunu kabul ediyor olsa da, birçoğunun değişim kararlarını zamanında tetikleyecek becerilere ve odaklanmaya sahip olmadığı görülüyor. Zwilling, işletme sahipleriyle, değişim yapılması gerektiğinde onları uyaracak bazı ipuçlarını ve stratejileri paylaşıyor. İşte o sekiz anahtar strateji…

Değişken bir müşteri değer anlayışı yaratın

Artık daha fazla insan, yalnızca en düşük maliyet yerine seçim yapma imkanı, geri bildirim kolaylığı ve dostça destek dahil olmak üzere eksiksiz bir toplam deneyim arıyor. Sadece birkaç yıl önce hiç endişe duymadığınız müşteri beklentileri bugün işletmenizin sonunu getiriyor olabilir.

Yeni ürünlere uygun karşılanmamış ihtiyaçları keşfedin

Yeni teknolojiler, sizin için bir fırsat veya kayıp olabilecek şekilde, destek ve bağlılık gibi ihtiyaçları artırıyor. Satışlar düştüğünde sadece fiyatın düşmesi gerektiğini varsaymak yerine artık ‘nedenleri’ bulmak için daha derine inmeniz gerekiyor. Eski alışkanlıklarınızı aşamalı olarak terk ettiğiniz kadar çok yeni öğe eklemek için yaratıcı bir şekilde düşündüğünüzden de amin olmanız gerekiyor.

Hiçbir yeniliği, ‘saman alevi’ olarak değerlendirmeyin

Doğru, genellikle yeni rakipler başarısız olur; ancak daha sonra sizi yerinizden etme ihtimallerini düşünüp şimdi yararlanabileceğiniz bir tüketici trendini vurgulayıp vurgulamadıklarını iyi analiz etmeniz oldukça faydalı olabilir. Bu yaklaşım size, kendi iş süreçlerinizi daha düşük maliyetli ve daha karlı şekilde yapmanız için yeni fırsatların kapısını aralayabilir.

Yeni teknolojileri proaktif olarak değerlendirin

Faaliyet gösterdiğiniz sektörde ileriye bakmak asıl işiniz olmalı. Bir krizi beklerseniz, iyileşmek için çok geç olabilir veya krizin etkisi sandığınızdan çok daha büyük olabilir. Elektriğe geçiş yapan ulaşım endüstrisinde kilit oyuncuların pozisyonlarının sürekli değişiyor olması, tam da bu stratejiye karşılık gelen bir örnektir.

Ölçümlerinizi birden çok düzey ve düzlemde oluşturun ve değerlendirin

Toplam satışa ek olarak, alt seviyelerde kategorilere ve trendlere de bakmanız gerekir. Bunlar, hızlı bir şekilde tepki vermeniz gereken zayıf değişim sinyalleri görmenizin muhtemel olduğu yerlerdir. Zaman değiştikçe, toplam deneyim, web sitesi ziyaretleri ve sosyal medya şikayetleri gibi yeni ölçümlere ihtiyacınız olabilir.

Alanınız dışındaki potansiyel yeni fırsatları listeleyin

Akıllı bir işletme sahibi, her zaman büyüme için olgunlaşmış sayılabilecek mevcut ve gelecekte ortaya çıkması muhtemel ilk beş alanın bir listesini tutar ve uygun zamanda bunlardan bir veya ikisini deneme yoluna gider. Bunu başarmak için faaliyet gösterdiğiniz endüstrinin konferanslarına katılmak ve diğer liderlerle ilişkiler kurmak oldukça faydalı bir yol olabilir.

Yıkıcı olayların geniş çaplı etkilerini araştırın

Pandemi veya büyük siyasi değişiklikler gibi yıkıcı olayların ani etkisini görmek kolaydır, ancak işletmelerin yalnızca birkaçı bu olayların olası finansal etkilerini ve ortaya çıkması olası yeni düzenlemeleri öngörebilir. Bu eksikliğinizi telafi etmek amacıyla iş modeli ve strateji ayarlamaları yapmak için hazırlıklı olmanız size zaman ve rekabette güç sağlar.

Sezgilerinize ve ekip girdilerinize güvenin

Deneyimli bir profesyonel olarak, bir işletmeyi yönetmenin verilerden daha fazlası olduğunu anlamalısınız. Bazen önseziler gerçekliğe doğrudan dokunuyor olabilir, özellikle de çalışan ve müşteri girdileri ve geri bildirimleriyle destekleniyorsa. Destekleyici verilere ve ekiplere olduğu kadar içgörülerine güvenen işletme sahipleri de piyasalarda yaşanan değişikliklerde bir adım önde olacaklardır.

Sonuç olarak, bugün yeni girişimciler, özellikle de zayıf olanlar, piyasadaki değişikliklere yanıt verme noktasında daha başarılılar. Bu işletmelerin olgunlaşmasının ise piyasayı okuma ve zamanında ve rekabetçi bir şekilde yanıt verme ihtiyacından uzaklaşmalarına neden oldukları görülüyor. Bu tuzağa düşmemek için kendi operasyonunuza daha yakından bakmanız gerekiyor. Bunun için haftalık strateji oturumları düzenleyebilir ve yeni gelişmelere yeni değişikliklerle yanıt verebilirsiniz. Bunu başardığınız takdirde, uzun vadeli başarı anlamında büyük olasılıkla doğru bir zemin elde etmiş olacaksınız.

Başarılı bir yatırım serüveni için 6 ipucu

 

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

 

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

Ünlü milyarder Richard Branson’dan başarılı olmak için 5 altın öneri

 

Başarılı insanların pek bilinmeyen 12 özelliği

 

Enflasyon ve resesyondan koruyan yatırım stratejileri

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Suavi12 Aralık 2022 18:51

    Geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde enflansyona bağlı faizler enflansyon uzerinde faiz verilmedigi ülke parası dahilinde yükseltilmedigi müddetçe imkansızdır o ülkelerde yatırımın güven ve istikrara ulaşması asla gerçekçi değildir bugün itibari ile yüzde ikiyüzleri aşan günaşırı halkın zamlarla uyandığı liyakatın olmadığı bir ortamda yatırımdan bahsedilemez