BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPiyasa bu karları bekliyor----

Piyasa bu karları bekliyor

Piyasa bu karları bekliyor
24 Nisan 2013 - 09:27 www.finansgundem.com

Akbank ile Halk Bankası'nın birinci çeyrek karları açıklanması bekleniyor, Analistler beklentileri açıkladı

ABD'li Citigroup'un  yüzde 9.9 hisse sahibi olduğu Akbank'ın  ilk çeyrek kârının net faiz gelirleri ve net işlem gelirlerindeki artışın etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artışla 871 milyon lira olması bekleniyor.  Reuters'ın sekiz kuruluşun katılımı ile düzenlediği ankete göre Akbank'ın bir önceki çeyreğe göre ise net kârının yüzde 19 düşmesi bekleniyor. Bankanın çeyreksel bazdaki kâr düşüşünde, ticari kâr gelirlerinde önceki çeyreğe göre normalleşme ile Rekabet Kurulu'nun cezası için ayrılan karşılığın etkili olması bekleniyor. Banka 2012 son çeyrekte 1.08 milyar lira, geçen sene ilk çeyrekte ise 556 milyon lira net kâr açıklamıştı. Global Menkul Değerler Bankacılık Analisti Sevgi Onur bankanın yıllık bazda kâr artışının gerçek bankacılık işlemlerinden kaynaklandığını belirterek, "Net faiz gelirlerinde yıllık bazda yüzde 26, net işlem gelirlerinde de yüzde 19'lukartış görülüyor. Bunların etkisiyle yıllık bazda kârda artış var" dedi. Onur ayrıca, büyük mevduat bankaları içerisinde çeyreksel bazda ise kârlılıkta en büyük daralmanın Akbank'ta görülmesinin beklendiği belirterek, bunun nedenleri olarak şunları söyledi:  
"Ticari kâr gelirlerindeki normalleşme, Rekabet Kurulu'nun cezası için ayrılan 130 milyon liralık karşılık ve operasyonel performanstaki zayıflamadan dolayı kâr zayıf gelecektir."
Rekabet Kurulu 12 banka hakkında açtığı soruşturmada, mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetleri alanında mevzuatın ihlal edildiğini belirlerken, 12 bankaya toplam 1.12 milyar lira ceza vermişti. Akbank, bankaya verilen 172.2 milyon lira idari para cezasının, gerekçeli kararın tebliğini takiben 30 gün içinde tutarın dörtte üçü olan 129.1 milyon lira olarak ödeneceğini açıklamıştı.   Sabancı Holding iştiraki olan Akbank'ın 24 Nisan'da ilk çeyrek sonuçlarını açıklaması bekleniyor.  ABD'li Citigroup'un  yüzde 9.9 hisse sahibi olduğu Akbank'ın  ilk çeyrek kârının net Faiz gelirleri ve net işlem gelirlerindeki artışın etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artışla 871 milyon lira olması bekleniyor.  
Reuters'ın sekiz kuruluşun katılımı ile düzenlediği ankete göre Akbank'ın bir önceki çeyreğe göre ise net kârının yüzde 19 düşmesi bekleniyor. Bankanın çeyreksel bazdaki kâr düşüşünde, ticari kâr gelirlerinde önceki çeyreğe göre normalleşme ile Rekabet Kurulu'nun cezası için ayrılan karşılığın etkili olması bekleniyor. Banka 2012 son çeyrekte 1.08 milyar lira, geçen sene ilk çeyrekte ise 556 milyon lira net kâr açıklamıştı.    
Global Menkul Değerler Bankacılık Analisti Sevgi Onur bankanın yıllık bazda kâr artışının gerçek bankacılık işlemlerinden kaynaklandığını belirterek, "Net faiz gelirlerinde yıllık bazda yüzde 26, net işlem gelirlerinde de yüzde 19'luk artış görülüyor. Bunların etkisiyle yıllık bazda kârda artış var" dedi.  Onur ayrıca, büyük mevduat bankaları içerisinde çeyreksel bazda ise kârlılıkta en büyük daralmanın Akbank'ta görülmesinin beklendiği belirterek, bunun nedenleri olarak şunları söyledi:  "Ticari kâr gelirlerindeki normalleşme, Rekabet Kurulu'nun cezası için ayrılan 130 milyon liralık karşılık ve operasyonel performanstaki zayıflamadan dolayı kâr zayıf gelecektir."
Rekabet Kurulu 12 banka hakkında açtığı soruşturmada, mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetleri alanında mevzuatın ihlal edildiğini belirlerken, 12 bankaya toplam 1.12 milyar lira ceza vermişti.  Akbank, bankaya verilen 172.2 milyon lira idari para cezasının, gerekçeli kararın tebliğini takiben 30 gün içinde tutarın dörtte üçü olan 129.1 milyon lira olarak ödeneceğini açıklamıştı. Sabancı Holding iştiraki olan Akbank'ın bugün içerisinde ilk çeyrek  sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Halkbank'ında karı bekleniyor
Türkiye'nin en büyük ikinci kamu bankası olan Halkbank'ın  ilk çeyrek net kârının ticari kâr ve net faiz gelirlerinin desteği ile geçen yıl aynı döneme göre yüzde 25 artışla 677 milyon lira olması bekleniyor.  Reuters'in sekiz aracı kuruluşun katılımıyla yaptığı ankete göre bankanın çeyreksel bazda net kârında ise, bir önceki çeyreğe göre düşük beklenen ticari kâr ve TÜFE'ye endeksli kağıtların getirilerindeki azalmanın da etkisiyle yüzde 9 düşüşöngörülüyor.
FinansInvest'in değerlendirmesinde bankanın çeyreksel bazda daha düşük beklenen ticari kârı ve TÜFE'ye endeksli kağıtların getirilerindeki düşüşün çeyreksel bazdaki daralmanın temel nedenleri olduğu belirtildi.  Halkbank 2012 son çeyrekte 742 milyon lira, 2012 ilk çeyrekte ise 544 milyon lira net kâr açıklamıştı.Ekspres Yatırım'ın notunda da bankanın yoğun şube açmasının ve yeni kredi kartı çıkarmasının operasyonel giderlerini artırdığına dikkat çekildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)