BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPimco'dan “daha sert iniş” açıklaması----

Pimco'dan “daha sert iniş” açıklaması

Pimco'dan “daha sert iniş” açıklaması
03 Temmuz 2023 - 08:22 www.finansgundem.com

Pimco küresel ekonomide “daha sert” inişe karşı hazırlık yaptıklarını açıklarken, Pimco’nun CIO’su Daniel Ivascyn piyasaların merkez bankalarının bir resesyondan kaçınma kabiliyetleri konusunda aşırı iyimser olduğunu söyledi.

Pacific Investment Management Co'nun (Pimco) Baş Yatırım Sorumlusu Daniel Ivascyn, piyasaların merkez bankalarının bir resesyondan kaçınma kabiliyetleri konusunda aşırı iyimser olduklarını savundu.

Ivascyn Financial Times'a verdiği bir röportajda, "Piyasaların merkez bankalarının getiri eğrilerinin işaret ettiği kadar hızlı şekilde politika faizlerini düşürme kabiliyetleri olduğu konusunda biraz fazla iyimser olduklarını düşürüyoruz" dedi.

Merkez bankası başkanları faiz oranlarını artırmaya hazırlanırken diğer yatırımcılardan "daha sert bir inişe" hazırlandığını söyleyen Ivascyn, "İnsanlar ne kadar sıkılaştırma yapmak için motive olurlarsa, bu gecikmeler etrafındaki belirsizlik ve daha aşırı ekonomik görünümlere yönelik risk o kadar artar" dedi.

Ivascyn, geçmişte oranlar yükseldiğinde, etkinin hissedilmesi için beş veya altı çeyreklik bir gecikmenin "norm" olduğunu da belirtti

FT'ye verdiği demeçte, Pimco'nun ABD ekonomisi için en olası sonucun "yumuşak iniş" olduğunu düşündüğünü ifade eden Ivascyn, bir durgunluk durumunda en kırılgan olacak piyasa alanlarından kaçındığını da söyledi.

ABD'de finansal şartlar en "dar" seviyede

 

Merkez Bankası döviz bildirim yükümlülüklerini erteledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)