BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de finansal şartlar en "dar" seviyede----

ABD'de finansal şartlar en "dar" seviyede

ABD'de finansal şartlar en dar seviyede
03 Temmuz 2023 - 07:57 www.finansgundem.com

Fed, finansal şartların 10 yıl önceki finansal krizden bu yana en fazla daraldığı dönemi yaşadığını vurguladı.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) tarafından yayınlanan bir makale, finans sektörünün ABD'nin ekonomik aktivitesinde 10,5 yıl önceki finansal krizden bu yana görülen büyük azalmaya neden olduğunu gösterdi.

Makale, Fed'in finansal faktörlerin genel ekonomik aktiviteyi nasıl etkilediklerine yönelik yeni bir finansal şartlar endeksi oluşturma çalışmalarının sonuçlarının bir parçası olarak yayınlandı.

Makalede, ekonomistler en son çalışmalarının bulgularına dayanarak, "finansal koşulların önümüzdeki yıl içinde gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyümesini yaklaşık olarak 3/4 puan düşüreceğini tahmin ettiler" ifadeleri kullanıldı. Makalede, Finansal Koşulların Büyüme Üzerindeki Etkisi (Financial Conditions Impulse on Growth - FCI-G) olarak adlandırdıkları ölçütlerinin, 2008'de başlayan ve küresel ekonomiyi çöküşün eşiğine getiren küresel mali krizden bu yana en "dar" seviyede olduğunu belirtildi.

Makalenin yazaları, 2021 yılının kapanışından bu yana daha sıkı finansal koşulların, hisse senedi fiyatlarının düşmesi, ev kredilerini etkileyen genel faiz oranlarının artışı ve daha güçlü bir dolar tarafından etkilenen faktörlerle tetiklendiğini ifade ettiler. Makale, 2022'nin ikinci yarısında "gelecekteki büyümeye yönelik en büyük engellerin" kısa ve uzun vadeli faiz oranları ile dolar tarafından oluşturulduğunu belirtirken, pandemi sürecinde kaydedilen konut fiyatları ve hisse senedi fiyatlarındaki artışın ise gayri safi yurtiçi hasıla büyümesine destek olduğunu belirtti.

ABD'li finans devlerinden temettü kararı

 

ABD'de tüketici güveni yukarı yönlü revize edildi

 

ABD'de kişisel tüketim harcamaları beklentilerin altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)