BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPIMCO: ECB'den beklentimiz 50 baz puan----

PIMCO: ECB'den beklentimiz 50 baz puan

PIMCO: ECB'den beklentimiz 50 baz puan
02 Eylül 2022 - 08:42 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde rekor enflasyonun ardından gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) önümüzdeki hafta yapacağı toplantıya çevrildi.

Dünyanın en büyük tahvil yatırımcılarından PIMCO'nun baş yatırım yetkilisi Andrew Balls, ECB'nin 8 Eylül'de yapacağı Yönetim Konseyi toplantısında faizi 50 baz puan artırmasını beklediğini söyledi.

Euro Bölgesi'nde enflasyonun yüzde 9,1 ile yeni bir rekor kırdığının açıklandığı çarşamba gününden bu yana piyasanın ECB'nin 75 baz puan faiz artırımı yapacağını fiyatladığına işaret eden Balls, "ECB'nin bu beklentilerden memnun olduğunu varsayıyorum, ancak 50 baz puan yerine 75 baz puan faiz artırımı için özel bir neden görmüyorum. 50 yerine 75 baz puan Faiz artırmak makro değişkenler açısından büyük fark yaratmaz ve 75 baz puan artırım bizim beklentimiz değil" diye konuştu.

"İngiltere'de enflasyon gelecek yıl düşecek"

Konuşmasında İngiltere devlet tahvili getirilerinin geldikleri seviyeleri de değerlendiren Balls, "İngiltere'nin devlet tahvili getirileri İngiltere tahvil piyasasının ABD Hazine kağıdı piyasası ile aynı derilikte veya likiditede olmadığı dikkate alındığında daha adil görünüyor" dedi.

Balls, PIMCO'nun İngiltere'de enflasyon oranlarının gelecek yıl düşmesini beklediğini de vurguladı.

Fed üyesi resesyona işaret etti

 

ECB üyesi enflasyon konusunda uyardı

 

Kanada Merkez Bankası'ndan yüksek faiz artışı bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)