BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyesi resesyona işaret etti----

Fed üyesi resesyona işaret etti

Fed üyesi resesyona işaret etti
02 Eylül 2022 - 08:14 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in enflasyonla mücadelesinin henüz tamamlanmadığını ve ileride ekonomide yavaşlamayla birlikte resesyon görülebileceğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in enflasyonu düşürme çalışmasının henüz tamamlanmadığını söyledi.

Georgia Tech üniversitesinde öğrenciler ile bir araya gelen Bostic, "Enflasyon yüksek, enflasyon çok yüksek ve bizim bu enflasyonu hedefimize doğru geri getirmemiz gerekli. Bu hala yapacak işimiz olduğu anlamına geliyor. Bizim enflasyonu kontrol altına almak ve onu yüzde 2 seviyesine geri getirmek için para politikası adımlarımızı ne kadar hızlı atmamız gerektiğini belirlememiz gerekli" diye konuştu.

"Fed ekonomide daralma riskini alıyor"

ABD ekonomisine yönelik gelen verilerin karışık olduğunu, konut gibi bazı sektörler soğuma işaretleri gösterirken iş gücü piyasasının güçlü olmaya devam ettiğini belirten Bostic, "Fed ekonomide daralma riskini alıyor, enflasyona istihdam kaybı olmadan bir yumuşak iniş yaptırmaya çalışıyor. Ancak yumuşak iniş yapması çok zor bir şey. Bu ülkenin tarihinde yumuşak iniş belki bir belki iki kez olmuştur" dedi.

Talep aşağı getirildiğinde ekonomide yavaşlama riski olduğunu, ekonominin büyümeyi durduracağını anlatan Bostic, "Ekonominin ivmesini kaybettiği ortamda bazılarının resesyon olarak tanımladığı bir duruma gelebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kanada Merkez Bankası'ndan yüksek faiz artışı bekleniyor

 

Fed üyesinden faiz açıklaması: Yüzde 4'ün üzerine çıkmalı

 

FED borsaları düşürmek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)