BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPimco: BOJ getiri eğrisi programını yılsonundan önce sonlandırabilir----

Pimco: BOJ getiri eğrisi programını yılsonundan önce sonlandırabilir

Pimco: BOJ getiri eğrisi programını yılsonundan önce sonlandırabilir
05 Ekim 2023 - 07:53 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük aktif tahvil fonunu yöneten Pimco’ya göre Japonya Merkez Bankası (BOJ), artan fiyatların beklenenden daha istikrarlı olması durumunda getiri eğrisi kontrol programını yılsonundan önce sonlandırabilir

Pimco'nun küresel ekonomi danışmanı Richard Clarida, yükselen fiyatların beklenenden daha kalıcı olması halinde BOJ'un getiri eğrisi kontrol programını yılsonundan önce sonlandırabileceğini söyledi.

Dünyanın en büyük aktif tahvil fonunu yöneten Pimco’ya göre Japonya Merkez Bankası (BOJ), artan fiyatların beklenenden daha istikrarlı olması durumunda getiri eğrisi kontrol programını yılsonundan önce sonlandırabilir.

BOJ, GETİRİ EĞRİSİ PROGRAMINI SONLANDIRABİLİR

Küresel ekonomi danışmanı Richard Clarida, bir notunda, "Veriler enflasyonun BOJ'un şu anda tahmin ettiğinden daha fazla devam edebileceğini gösterirse, ki biz bunu bekliyoruz, o zaman BOJ getiri eğrisi kontrolünü bu yılın sonlarında veya önümüzdeki yılın başlarında kaldırabilir” dedi.

Getiri eğrisi kontrolünün hedefi olan 10 yıllık Japon devlet tahvillerinin getirileri dün 10 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 0,805'e yükseldi. 10 yıllık tahvilin faizi bu sabah Asya işlemlerinde yüzde 0,79'a geriledi.

Clarida, “Bir noktada, ekonomi yeniden canlandıkça, BOJ'un on yılı aşkın süredir geçerli olan sıfır veya sıfırın altındaki kısa vadeli faiz oranlarından uzaklaşmasını bekliyoruz. Politika faizinin 2024 yılı başlarında yüzde 0'a yükseltilebilir” dedi.

Japonya'da enflasyon BOJ hedefinin üzerinde çıktı

 

Japonya Maliye Bakanı: BoJ hükümetle temasını sürdürmeli

 

JPMorgan: BOJ negatif faiz ve getiri kontrolünü 2024'te kaldıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)