BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya Maliye Bakanı: BoJ hükümetle temasını sürdürmeli----

Japonya Maliye Bakanı: BoJ hükümetle temasını sürdürmeli

Japonya Maliye Bakanı: BoJ hükümetle temasını sürdürmeli
12 Eylül 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

Enflasyon ve para politikalarına ilişkin konuşan Japonya Maliye Bakanı Suzuki, BoJ'un belirli bir para politikası uygulamasına karar vermesi gerektiğini ve hükümetle yakın temasını sürdürmesi gerektiğini söyledi.


Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki salı günü yaptığı açıklamada, Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını uygun şekilde yürütmesini ve "ekonomiyi, fiyatları ve finansal koşulları" dikkate alarak enflasyon hedefine ulaşmak için hükümetle birlikte çalışmasını beklediğini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Suzuki, BoJ Başkanı Kazuo Ueda'nın hafta sonu bir medya röportajında negatif faiz oranlarından ve aşırı gevşek para politikasından kademeli olarak uzaklaşılacağına işaret eden sözleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Suzuki, "Belirli bir para politikası uygulamasına BoJ'un karar vermesi gerekiyor" dedi. Suzuki "BoJ'un fiyat istikrarı hedefine istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde ulaşmak için hükümetle yakın temas halinde olmaya devam etmesini ve ekonomiyi, fiyatları ve finansal koşulları dikkate alarak para politikasını uygun şekilde yürütmesini bekliyorum" diye konuştu.

Japonya'nın uzun vadeli faiz oranları, Ueda'nın Yomiuri Shimbun ile yaptığı röportajda yaptığı açıklamaların ardından BoJ'un negatif Faiz politikasından uzaklaşabileceği beklentisiyle pazartesi günü dokuz yıl sekiz ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Çin büyüme tahminleri düştü

 

JPMorgan CEO'su: ABD ekonomisinin iyi gideceğini düşünmek 'büyük bir hata'

 

Asya piyasaları, teknoloji rallisinin ardından düşüş yaşadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)