BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJPMorgan CEO'su: ABD ekonomisinin iyi gideceğini düşünmek 'büyük bir hata'----

JPMorgan CEO'su: ABD ekonomisinin iyi gideceğini düşünmek 'büyük bir hata'

JPMorgan CEO'su: ABD ekonomisinin iyi gideceğini düşünmek 'büyük bir hata'
12 Eylül 2023 - 07:35 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD ekonomisinin, sağlıklı tüketici bilançoları ve artan ücretlerin şimdilik desteklendiğini ancak bunun yıllarca süreceğine inanmanın "büyük bir hata" olacağını söyledi.


JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisi iyi giderken bunun yıllarca süreceğine inanmanın "büyük bir hata" olacağını söyledi.

New York'taki bir finans konferansında konuşan Dimon, sağlıklı tüketici bilançoları ve artan ücretlerin şimdilik ekonomiyi desteklediğini ancak ileride risklerin bulunduğunu söyledi. Yönetici, endişelerinin başında merkez bankalarının "niceliksel sıkılaştırma" yoluyla likidite programlarını dizginlemesi, Ukrayna savaşı ve dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin " harcama yapmaları"nın yer aldığını söyledi.

Dimon, "Bugün tüketicinin güçlü olduğunu, yani yıllarca gelişen bir çevreye sahip olacağınız anlamına geldiğini söylemek büyük bir hatadır" dedi.

Dünyanın en büyük ekonomisi, varlık bazında en büyük ABD bankasının başkanı olan Dimon gibi tahmincilerin de dahil olduğu, geçen yılki gerileme beklentilerine meydan okudu. Geçen yıl, merkez bankaları ve Ukrayna ihtilafıyla ilgili aynı endişeleri dile getirerek potansiyel bir ekonomik kasırganın yolda olduğu konusunda uyarmıştı. Ancak ABD ekonomisinin dirençli olduğunu kanıtlaması, daha fazla ekonomistin resesyondan kaçınılabileceğini beklemesine yol açtı.

Dimon, "İşletmeler mevcut sonuçlarına baktıklarından kendilerini oldukça iyi hissediyorlar. Fakat bu şeyler değişiyor ve tüm bunların tam etkisinin bundan 12 veya 18 ay sonra ne olacağını bilmiyoruz."

Dimon, "Eğer bir durgunluk yaşarsanız, ki eninde sonunda yaşayacaksınız, gerçekten normal bir kredi döngüsüne sahip olacaksınız. Normal bir kredi döngüsünde, bir şeyler her zaman beklenenden daha kötü sonuç verir" diye ekledi.

Asya piyasaları, teknoloji rallisinin ardından düşüş yaşadı

 

ABD borsaları günü pozitif seyirle kapattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)