BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma'Pfizer/BioNTech aşısı hamileler için güvenli'----

'Pfizer/BioNTech aşısı hamileler için güvenli'

'Pfizer/BioNTech aşısı hamileler için güvenli'
11 Şubat 2022 - 12:40 www.finansgundem.com

Pfizer/BioNTech aşısı ile ilgili bilimsel bir araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre aşının hamileler ve fetüs için güvenli olduğu açıklandı.

İsrail’de Pfizer/BioNTech aşısı olan binlerce kadının verilerini inceleyen uzmanlar, aşının hamile kadınların ve bebeklerinin sağlığını etkilemediğini gördü. Erken doğum, hastaneye yatış, doğumda komplikasyon ve ölüm oranlarını karşılaştıran araştırmacılar, aşı olan hamile kadınlarla aşı olmayan hamile kadınların sağlık durumunda bir fark olmadığını bildirdi.

Mart-Ekim 2021 arasında Kovid aşısı olan 17.000 hamile kadın ile aşı olmayan 7000 kadının verilerini karşılaştıran uzmanlar iki grup arasında bir fark olmadığını açıkladı. Yayınlanan araştırma raporunda her grupta da bebek ölümü yüzde 0.1 olarak kaydedildi. Erken doğum oranı aşı olanlarda yüzde 4.2, aşı olmayanlarda yüzde 4.8 olarak açıklandı. Yeni doğan bebekte hastaneye yatma oranı ise aşı olanlar yüzde 5.1 olarak kayıtlara geçerken, aşı olmayanlarda bu oran yüzde 5.3 olarak duyuruldu.

Ayrıca fetüsün gelişmesi için kritik bir zaman aralığı olan ilk üç ayda aşı olan ebeveynlerin çocuklarında bir sağlık sorunu oluşmadığı belirtilti.

Uzmanlardan hamilelere Omikron uyarısı

 

Hamilelik sonrası dönemde çiftlerin dikkat etmesi gerekenler

 

Hastalığı geçirenler ve hamilelere uygulanacak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)