BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHastalığı geçirenler ve hamilelere uygulanacak mı?----

Hastalığı geçirenler ve hamilelere uygulanacak mı?

Hastalığı geçirenler ve hamilelere uygulanacak mı?
17 Aralık 2021 - 11:28 www.finansgundem.com

Hatırlatma doz aşısını bekleme süresi 6 aydan 3 aya indirildi. Peki hastalığı geçirenler ve hamileler için hatırlatma dozu uygulanacak mı? Yapılan düzenleme onları da kapsıyor.

Korona virüste hatırlatma doz aşısı için bekleme süresi kısaldı. Son aşısının üzerinden 3 ay geçen herkese istediği aşıdan hatırlatma dozu uygulanacak. Peki aşı olmalarına rağmen bir süre sonra virüse yakalananlar hatırlatma dozu olacak mı? Aşılama takviminde yapılan değişikliğe onlar da dahil.

'İki doz aşıya rağmen virüse yakalananlar da 3 ay sonra aşı olabilecek'

Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Bedia Dinç, "Bir Kovid enfeksiyonu geçirmişse eğer iki doz aşıdan sonra her ne aşı olmuşsa, Kovid enfeksiyonundan 3 ay sonra hatırlatma dozunu olabilir" dedi.

Hamilelere hatırlatma dozu önerisi

Anne adayları için de hatırlatma dozu öneren Dinç şunları söyledi: "İkinci dozdan 3 ay sonra aşılamayı öneriyoruz her iki aşı için de. Özellikle son 3 ayda akciğer kapasitesindeki bozulma ve kişinin fiziksel aktivitesindeki azalmaya bağlı olarak hastalık daha ağır geçiyor. Dolayısıyla aşılama takvimlerini ona göre ayarlayarak yine hatırlatma dozlarını olabilirler."

Daha önce hangi aşının yaptırılmış olması ise fark etmeyecek. Varyantlara karşı tam doz aşılama ve hatırlatma dozu büyük önem taşıyor.

3 aya indirilen hatırlatma dozuyla aşı merkezlerinde yoğunluk oluştu

 

Bilim Kurulu'ndan yeni hatırlatma dozu kararı

 

Moderna hatırlatma dozu olarak kullanılacak

 

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)