BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol, yeniden yükselişe geçti----

Petrol, yeniden yükselişe geçti

Petrol, yeniden yükselişe geçti
02 Ağustos 2023 - 07:39 www.finansgundem.com

ABD'de petrol stoklarının düşmesinin ardından, ham petrol varil başına 82 doların üzerine çıktı. ABD, geçtiğimiz hafta ülke çapındaki stoklarının 15.4 milyon varile düştüğünü açıklamıştı

ABD petrol stoklarında büyük bir düşüşün açıklanması ve piyasanın sıkılaştığına dair sinyallerin eklenmesinin ardından yeniden petrol fiyatları yükselişe geçti.

ABD ham petrolü, Salı günkü yüzde 0,5'lik kaybını bozarak varil başına 82 doların üzerine çıktı.

STOK AÇIKLANDI, FİYAT YÜKSELDİ

Amerikan Petrol Enstitüsü (API), rakamlara yakın kaynaklara göre, ülke çapındaki ham petrol stoklarının geçen hafta 15.4 milyon varil düştüğünü bildirdi.

API tahminleri ayrıca Cushing, Oklahoma'daki ana depolama merkezindeki ham petrol stoklarında bir başka düşüşe ve benzin ve distilat stoklarındaki düşüşlere işaret etti. Ayrı olarak, AlphaBBL'den gelen veriler, ABD ham petrolü vadeli işlem sözleşmesinin teslimat noktası olan Cushing'de de petrolde düşüşe işaret etti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya dahil müttefiklerinin fiyatları yükseltmek amacıyla arzı kısmasının ardından geçen ay ham petrol yükseldi. Bu, Goldman Sachs Group Inc.'in de aralarında bulunduğu bankaların, rekor seviyelerde tahmin edilen taleple birlikte piyasanın bu yarıda önemli bir açık göreceğine dair çağrılarını teşvik etti.

Tehlike arz eden tankerdeki petrolün yarısından fazlası tahliye edildi

 

İngiltere 100'ün üzerinde petrol ve gaz lisansı verecek

 

Petrol fiyatları artmaya devam ediyor

 

Çin'in büyüme isteği petrolü zirveye taşıdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)