BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol fiyatları artmaya devam ediyor----

Petrol fiyatları artmaya devam ediyor

Petrol fiyatları artmaya devam ediyor
27 Temmuz 2023 - 07:25 www.finansgundem.com

Asya hisse senetlerinden gelen haberler, petrol stoklarının düşmesi, Fed'in faiz kararı sonrası petrol fiyatlarında yeniden artış görüldü

Asya Hisse Senetleri, ABD ham petrol stoklarının düşmesi ve Fed'in daha fazla faiz artırımının verilere bağlı olacağını belirtmesinin ardından yükseldi.

ABD ham petrolü, Hong Kong ve Avustralya'daki gösterge hisse senedi endekslerinin yükselmesiyle altı seansta beşinci kez yükselerek varil başına 79 doların üzerinde işlem gördü. Fed'in Mart ayından bu yana 11. kez faiz oranlarını artırmasının ardından parasal sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaştığına dair artan spekülasyonlar var.

PİYASALARDA BEKLENTİ BÜYÜK

ABD hisse senetleri kararın ardından yükseldi ve yatırımcıların 1980'lerden bu yana en agresif sıkılaştırma kampanyasının yavaşlamasını beklediklerini öne sürdü. Dolar da harekete rağmen zayıfladı.

Bu arada, ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nden alınan verilere göre, ülke çapındaki ham petrol stokları geçen hafta 600 bin varil düştü ve Cushing, Oklahoma'daki depolama merkezindeki stoklar Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Phillip Nova Pte Ltd. kıdemli piyasa analisti Priyanka Sachdeva, Fed kararının ardından ABD stoklarındaki "minimum düşüş" ve dolardaki düşüşün "petrolün devam eden uçuşunun altındaki zemini onardığını" söyledi.

En büyük ithalatçı Çin'in ekonomisini daha fazla canlandırmak için harekete geçebileceğine dair işaretlerle birlikte sıkılaşan arz görünümü, geçtiğimiz haftalarda ham petrolün ralli yapmasına yardımcı oldu. ABD ve Avrupa'daki şahin para politikası ve Çin'deki cansız büyüme, yılın başlarında fiyatlar üzerinde ağırlık yaratmıştı.

Çin'in büyüme isteği petrolü zirveye taşıdı

 

Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatında rekor

 

Libya Petrol ve Gaz Bakanlığı endişeli

 

Yaptırımlar Rus petrolünün dengesini bozdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)