BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol fiyatları neden tekrardan negatife gidiyor?----

Petrol fiyatları neden tekrardan negatife gidiyor?

Petrol fiyatları neden tekrardan negatife gidiyor?
27 Nisan 2020 - 09:53 www.finansgundem.com

Petrol vadeli işlemleri geçtiğimiz hafta negatif fiyatlandı. Kaçırdıysanız endişe etmenize gerek yok çünkü tekrardan yaşanacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ve dünyanın geri kalanında petrol tankları ağzına kadar doluyken petrol rafinerilerinin talep oluşturmaması petrol fiyatlarını negatif seviyelere götürmekte.

Çaresiz kalan tüccarlar ve petrol üreticileri ellerinde kalan petrolü depolayabilmek için bütün kaynaklarını harcıyor.

OPEC ve G20 ülkeleri 1 Mayıs itibariyle üretim kesintisine başlasa bile 40 milyon varilden fazla petrol gemilerde beklemekte. Bunların çoğu Teksas'taki Suudi Aramco'ya ait Motiva rafinerisine gidecek fakat korona virüs kaynaklı karantinalardan dolayı petrol rafinelerinin üretimi %67 azaldı.

Rafinelerin petrol alımı yapmaması petrol fiyatını sıfırlıyor. Üreticilerin ve tüccarların depolayacak yeri kalmadığında ise petrol fiyatı negatife iniyor.

Şu anda kilit soru ise her tank, gemi ve topraktaki her delik dolana kadar ne kadar süre kaldığıdır? En iyi senaryoda CNBC’ye göre 2 hafta ile 2 ay arası süre kaldı. Petrol sektörünün gideceği yer negatif fiyatlamadır. Sektör tarihinde hiç görmediği kadar risklerle karşı karşıya.

Petrol sektörü benzeri görülmemiş zarar, iş ve talep kaybıyla yüzleşiyor. Şirketler, petrolü çıkarmak, taşımak ve başka bir yere depolamak için uğraşıyor. Bu süreç durmadığı sürece petrol şirketlerinin iflas etmemesi imkânsız.

OPEC Başkanı'nın petrolde fiyat beklentisi 40 dolar

Petrol krizinde ikinci aşamaya geçiliyor

Petrol düştü kiralık tanker kalmadı

 

  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)