BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol anlaşması çok yakın----

Petrol anlaşması çok yakın

Petrol anlaşması çok yakın
06 Nisan 2020 - 11:27 www.finansgundem.com

Rusya’nın varlık fonu Başkanı Kirill Dmitriev’e göre Rusya ve Suudi Arabistan petrol arzını kısmak için anlaşmaya çok yakın

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rus varlık fonunun (RDIF) birinci ismi Kiril Dmitriev, Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol arzını azalmak için anlaşmaya çok yakın olduklarını söyledi.

Dmitriev: “Bence tüm petrol piyasası anlaşmanın öneminin farkında. Piyasaya istikrar getirecek getirecek anlaşma çok yakın” açıklamasında bulundu.

Ham petrol fiyatları Perşembe ve Cuma günü, üretim kısıntılarına ilişkin anlaşmanın şekillenmeye başlaması ile birlikte değerinin üçte birinden fazla yükseldi. Ancak Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan OPEC + koalisyonu toplantısının, Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarındaki çöküşten birbirlerini sorumlu tutarak ağız dalaşına girmesi ile birlikte Perşembe gününe ertelenmesi, anlaşmaya varılması konusunda kuşkuların artmasına yol açmıştı.

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD'nin toplantıya katılmaması anlaşmaya varılması sürecinde ayakbağı olabilir. ABD Başkanı Donald Trump, anlaşma için çağrıda bulunmasına karşın, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, OPEC'i bir kartel olarak tanımladı ve ülkesinin petrol endüstrisini korumak için dışarıdan ithal edilecek petrole gümrük tarifesi getirilebileceği tehdidinde bulundu.

Toplantının amacı üretimi, küresel üretimin yüzde 10'una karşılık gelen günlük 10 milyon varil azaltma yönündeydi. Ancak korona virüsün küresel ekonomiyi durma noktasına getirmesinden dolayı, bu miktarın bu yıl neredeyse yarı yarıya düşen fiyatları destekleyip desteklemeyeceği sorgulanıyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Cuma günü yaptığı açıklamada, sektör tarihinin en büyük kısıntısı olan bu miktarın piyasaları sakinleştirmeye yetmeyeceğini belirtti.

OPEC toplantısı ertelenince petrol düştü

OPEC toplantısından karar çıkmadı Brent petrol 28.40 dolara geriledi

Petrol rallisi uzun sürmez

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)