BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol rallisi uzun sürmez----

Petrol rallisi uzun sürmez

Petrol rallisi uzun sürmez
03 Nisan 2020 - 09:40 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, Trump'ın açıklaması sonrası rekor sıçrama gerçekleştirmesinin ardından yükseldi fakat petrol yeni dip seviyeleri görebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, tek bir tweet ile on yıl süren savaşların, darbelerin, terörist saldırıların ve OPEC toplantılarının yapamadığını yaptı. Dünyanın en önemli emtiası sayılan petrolün fiyatını neredeyse yarı yarıya artırdı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Perşembe günü Trump'ın Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretimi 10 milyon varil ya da daha fazla düşüreceğine ilişkin tweet'inin ardından yaklaşık yüzde 25 yükseldikten sonra yüzde 7,1 kadar geriledi.

Kremlin'den daha sonra yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suudi mevkidaşı ile görüşmediği ve üretim kısıntısı konusunda bir mutabakatın olmadığı kaydedildi.

Wall Street Journel’ın haberine göre ise Rusya geçte olsa anlaşma yapmak zorunda kalacak. Günümüzde korona virüs salgınıyla petrol talebinin ağır darbe alması bu dönemde bir fiyat savaşı olmasını imkansız hale getiriyor.

Petrol çıkarma maliyeti ucuz olan Suudi Arabistan’dan sonra Rusya da görece bu fiyatları kaldırabilir. Kanada ve ABD’ye geldiğimizde ise bu fiyatları kaldırabilme imkânı yok.

Günümüzde ise virüsten dolayı petrol arzı kesilmişken günlük 20 milyon varilden fazla petrol depolara akıyor. Liderler petrol arzını kesmek için çok geç kaldılar. Citigroup Inc. ve Goldman Sachs Group Inc., herhangi bir arz kısıntısı anlaşmasının, talepteki sert düşüşten dolayı çok küçük ve çok geç olacağını kaydetti.

Singapur'da JTD Energy Services Pte baş stratejisti John Driscoll, "Günlük 10 milyon varillik bir üretim kısıntısı anlaşması olsa bile, temel göstergeler talep çöküntüsünün sürdüğünü ve stokların arttığını işaret ediyor," dedi ve "Kaygı ve kargaşa finans krizi dönemini çağrıştırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

New York borsası petrol fiyatlarıyla yükseldi

Petrol yükseldi, altın 1,600 doları aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)