BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOPEC toplantısından karar çıkmadı Brent petrol 28.40 dolara geriledi----

OPEC toplantısından karar çıkmadı Brent petrol 28.40 dolara geriledi

OPEC toplantısından karar çıkmadı Brent petrol 28.40 dolara geriledi
09 Mart 2020 - 04:34 www.finansgundem.com

OPEC ve OPEC dışı ülkelerin Viyana'daki toplantısından karar çıkmamasının ardından Brent türü ham petrol fiyatı 28.40 dolara kadar geriledi


Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin üretim kısıntısıyla ilgili anlaşmaya varamamasının ardından Brent türü ham petrolün varil fiyatı süratle düşmeye başladı. Yüzde 9 ile başlayan düşüş gece boyu artarak sürdü. TSİ 08.00 itibariyle Brent petrol varil fiyatı yaklaşık yüzde 33 oranında kayıpla 28.40 dolara geriledi. Brent petrolün varili saat 09.45 itibariyle 33.33 dolardan işlem görüyor.  

1991'den bu yana en sert düşüşü yaşayan petrol fiyatları, 22 Şubat 2016'dan bu yana en düşük seviye olarak tarihe geçti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren OPEC toplantısında ek üretim kesintisi kararında uzlaşılamadı. 

BARKINDO'NUN AÇIKLAMALARI

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo "Bu toplantıyı sona erdirdik ancak istişareler devam edecek, birkaç oylama meselemiz var, herkesi bir araya getirmemiz gerekiyor, fikir birliği önemli" dedi.

Barkindo, OPEC ve OPEC dışı ülkeler arasındaki ittifakın bozulup bozulmadığına ilişkin bir soruya ise "Teknemizin halen çok sağlam olduğundan hiç şüphe yok ve herkesle birlikte yol alıyoruz." yanıtını verdi.

OPEC dışı ülkelerin dün alınan kararına ilişkin yorumlarda da bulunan Barkindo, "OPEC dışı ülkelerin yüzde 90’ı bizimle hemfikir. Ancak bazı ülkelerin bakanlarının başkentlerine dönerek kendi hükümetleriyle daha fazla istişarede bulunmaları gerekiyor" dedi.

OPEC ve OPEC dışı ülkelerin toplantısında ek üretim kesintisi kararının çıkmaması küresel piyasada arz fazlasında artış riski oluştururken, Çin'de ortaya çıkan yeni tip korona virüs (Covid-19) dünya genelinde ham petrol talebini olumsuz etkiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)