BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPerakende ticarette pahalı cep telefonu için 3 taksit sınırı----

Perakende ticarette pahalı cep telefonu için 3 taksit sınırı

Perakende ticarette pahalı cep telefonu için 3 taksit sınırı
21 Ocak 2020 - 07:37 www.finansgundem.com

BDDK'nın geçen hafta yönetmelik değişikliğiyle pahalı cep telefonlarında taksit sayısını 3'e indirmesinin ardından Ticaret Bakanlığı da benzer kararı perakende ticaret için aldı. Ticaret Bakanlığı'nın tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Perakende ticarette fiyatı 3 bin 500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında taksit sayısı 6 aydan 3 aya indirildi.

Ticaret Bakanlığının "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, daha önce fiyatı 3 bin 500 TL'nin üstünde olan cep telefonu satışlarında 6 ay olan taksit sayısı 3 aya çekildi. 

Değiştirilen madde şu şekilde: 

"Birinci fıkradaki süre fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üstünde olan cep telefonu satışlarında üç ay, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üstünde olan televizyon satışlarında altı ay, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ile mobilya satışlarında on sekiz ay olarak uygulanır."

İthal cep telefonunda kredi taksit sayısı üçe indirildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)